„Нормално е службите да искат да имат контрол, особено когато

...
„Нормално е службите да искат да имат контрол, особено когато
Коментари Харесай

Експерт за аферата „Пегас“: Дали софтуерът се ползва в момента – не може да се каже


„ Нормално е службите да желаят да имат надзор, изключително когато става въпрос за терористични кафези. Видя се, че „ Пегас “ може да се употребява за такива цели. Дали се употребява сега – не може да се каже “, сподели специалистът по киберсигурност Константин Веселинов.

По думите му софтуерът е толкоз напълно написан, че подслушваните обекти не знаят, че някой е хакнал телефоните им. „ Вие не разбирате и нямате потребност да вършиме каквото и да било, с цел да бъдете изумени. Това значи, че към този момент има достъп до вашия телефон и той може да снима, да записва, да гледа вашия телефон, да го включва, в случай че е изключен “, изяснява Веселинов.

„ Преди 10 дни в „ Гардиън “ излезе материал, в който ФБР удостоверяват, че те са си възобновили лиценза за 2022 година, като в това време споделят, че не го употребяват. Малко е необичайно. Има тъмни моменти “, сподели Веселинов.

Той добави, че не е изненада министър председателят Кирил Петков да разяснява потреблението на „ Пегас “ у нас. „ Нормално е да пита службите дали са ги употребили, в случай че те са му споделили, че не са – обикновено е да го каже на обществото “, сподели специалистът.

В цифровата епоха Веселинов дефинира хората като запас. „ Това е обикновено, обществото може да бъде манипулирано, абсурдът с брекзит го сподели “, сподели Веселинов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР