Нормализира се обстановката в страната след ураганния вятър през почивните

...
Нормализира се обстановката в страната след ураганния вятър през почивните
Коментари Харесай

Обстановката в страната след ураганния вятър се нормализира

Нормализира се ситуацията в страната след ураганния вятър през почивните дни. Това разяснява пред Дарик радио шефът на пожарната гл. комисар Александър Джартов. Той посочи, че във Варна и Шумен тук-там остава в действие оповестеното бедствено състояние. Все още има и региони без електричество и вода в областите Бургас, Добрич, Шумен и Варна.

Припомняме, че внезапното утежняване на времето и ураганният вятър в някои елементи на страната през уикенда взеха две жертви – една във Варна и една в София.Джартов разяснява, че точно в такива обстановки, когато има предварителна информация и данни, че нещо ще се случи, ролята на системата за ранно уведомяване ще е основна. Системата би трябвало да проработи при започване на идната година.

Препоръките са хората да почистят комините си, да не изпозлват неизправни и ексцентрични отоплителни, нагреватели уреди, както ид а не оставят наоколо до тях горивни материали. Гражданите не би трябвало да оставят и без наблюдаване отоплителните си уреди, тъй като в множеството случаи точно това е повода за зародилите пожари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР