Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

СЗО: Има признаци на забавяне на заразата в Европа

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

В Европа има признаци за закъснение на разпространяването на новия ковид, макар че обстановката остава сериозна, счита шефът на европейския клон на Световната здравна организация Ханс Клуге. Ситуацията продължава да е много тревожна, само че започваме да виждаме окуражаващи знаци, съобщи Клуге по време на онлайн-пресконференция. Той акцентира, че невижданите ограничения за ограничение на вируса са спечелили време за страните на континента и са понижили натиска върху здравните им системи.

В Европа СЗО към този момент записва 220 000 случая на инфектирани с ковид и 11 987 умряли. Близо 60 % от инфектираните и 70 % от умрелите по света са в Европа, означи Клуге.

Снощи италианските здравни управляващи оповестиха, че броят на новозаразените в страната е отбелязал спад за четвърти следващ ден- през вчерашния ден новите случаи на болест сабили 3491, до момента в който ден по-рано те бяха 3612, в понеделник - 3780, а в неделя - 3957.

Не е ясно обаче дали тази наклонност ще се резервира и през днешния ден. Засега са тревожни данните от Ломбардия, обявени от шефа на региона Атилио Фонтана. Днес числата не са положителни, за жалост. Има внезапно повишаване спрямо предходните дни, сподели Фонтана пред кореспонденти и добави, че по първични данни общият брой на случаите в региона е скочил с 2500 за един ден.

В последните дни обаче се форсира разрастването на епидемията в Испания. Тя стана европейската страна, където коронавирусът се популяризира най-бързо, като по брой новоустановени случаи тя е на второ място след Съединени американски щати.

Испанското министерство на опазването на здравето заяви през днешния ден за 8578 нови случаи и 655 умряли, с което общият брой на инфектираните става 56 188, а на смъртните случаи - над 4000. От през вчерашния ден страната е на второ място в света след Италия по брой умряли.

Броят на доказаните случаи на ковид в Германия се е нараснал до 36 508, а 198 души са умряли от заболяването. Случаите са се нараснали с 4 995 по отношение на предходния ден, а броят на смъртните случаи е повишен с 50.

Здравните управляващи във Франция оповестиха нови 231 смъртни случая след болест с ковид, с които общият им брой в страната доближи 1331. Тези данни обаче регистрират единствено умрелите в лечебните заведения и управляващите чакат скоро да съберат сведения за смъртните случаи в старческите домове, което може да докара до по-голям растеж на записаните смъртни случаи.

Извън Европа епидемията се разраства най-бързо в Съединени американски щати. По брой открити инфектирани от ковид Съединени американски щати са на трето място в света след Италия и Китай. В страната има 1033 умряли и общо 68 572 доказани инфектирани по данни на университета " Джонс Хопкинс ".

Здравните управляващи на Китай оповестиха, че за последните 24 часа са записали 67 нови случая на заразяване с ковид, като всичките са измежду пристигнали от чужбина хора. С това обновеният брой инфектирани в Китай става 81 285 души.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР