Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Демокрацията се отстоява всеки ден с воля срещу подмяната

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

„ Промяната е сложен развой, а не еднократен акт. Резултатите от дългия път към народна власт и пазарна стопанска система към момента будят повече паника, в сравнение с утешение ". Този коментар направи президентът Румен Радев на страницата си във Facebook във връзка 30-годишнината от събитията на 10 ноември 1989 година, наречени начало на Прехода. Според президента действителната смяна, която да осмисли живота и да даде вероятност на всеки български жител, зависи от всички нас.

По думите му действителната смяна, която да осмисли живота и да даде вероятност на всеки български жител, зависи от всички нас.

" Отстояването на демокрацията изисква ежедневна воля против всеки опит за замяна. Изисква да отхвърлим апатията и отчуждението, които откъсват хората от личната им страна и оставят малко на брой да вземат решение на мрачно нейното бъдеще. Няма мощ, която да устои на сплотения към идеята да възроди страната си и да отстоява достолепието си български народ ", написа Радев.

" Преди 30 години България пое с възторг по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически разтърсвания, за които българите заплатиха висока цена. Грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската просвета и обичаи са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна беднотия ", написа президентът.

По думите му България направи своя значим геополитически избор, само че не съумя да построи трайни основи за господство на закона, разделяне на управляващите и независимост на словото. Затова и през днешния ден политическите констатации не престават да се разминават с действителността на болшинството жители. Бедността, безнаказаните корупция и престъпност и ниското качество на публичните услуги не престават да прогонват младите и лишават от бъдещето ни.

" Необходимо е да търсим решения, съответни на актуалните действителности. През последните години израснаха генерации, които не се вълнуват от остарели идеологеми. Нашите деца изискват да приказваме за бъдещето. Да погледнем в утрешния ден с техните очи ", уточни президентът.

" Ако желаеме България да се трансформира в естествена европейска страна – с висок стандарт, качество на живот и сигурност, би трябвало да подсигуряваме необратимост на демократичните процеси, господство на закона, бистрота и успеваемост на институциите, създаване на нова политическа просвета и образуване на свободно и овластено гражданско общество ", е апелът на президента.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР