Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

В Осака: Путин – хладен, Тръмп пробва шегички

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Срещата Путин-Тръмп в Осака приключи с общо единодушие, че връзките сред Русия и Съединени американски щати би трябвало да се подобрят, тъй като това е в полза на целия свят. Двамата водачи започнаха диалозите си тъкмо в 14,30 локално време в границите на срещата на върха на Г-20.

Президентите на Съединени американски щати и Русия съумяха да обсъдят Иран, Сирия, Венецуела и Украйна в среща, която продължи към час и половина. Двамата държавни ръководители обявиха, че усъвършенстват връзките в интерес както на страните си, по този начин и на света, гласи формалното известие на Белия дом.

На срещата от американска страна участваха дъщерята и зетят на американския президент - Иванка Тръмп и неговият старши консултант Джаред Кушнер. Също по този начин държавният секретар Майк Помпейо, финансовият министър Стивън Мнучин, новият прессекретар на Белия дом, Стефани Гришам, която преди този момент ръководеше пресслужбата на Първата дама на Съединени американски щати. Самата Мелания Тръмп не участва.

От съветска страна край Путин бяха външният министър Сергей Лавров, първият вицепремиер и финансов министър Антон Силуанов, президентският консултант Юрий Ушаков, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

По-рано на въпроса какво ще си приказват с Путин, заложен му от американски публицисти, Тръмп отсече: " Не е ваша работа какво ще му кажа ". По-късно, до момента в който разменяха погледи в коридорите на срещата на Г-20, Тръмп опита смешка с Путин, намеквайки за следствието към съветска интервенция в изборите за президент на Съединени американски щати. „ Не се намесвайте в изборите, президенте, не се намесвайте “, съобщи Тръмп с усмивка на разположение, размахвайки шеговито пръст към съветския водач. Путин не сподели нищо и отговори със сдържана усмивка.

Преди диалога Тръмп разгласи, че чака доста забавна полемика, включваща въпроси като търговията, въпросите на разоръжаването, протекционизма и други, като всичко ще бъде на основата на " доста положителните взаимоотношения ", които ще имаме.

Мисля, че резултатите от тази среща ще бъдат отлични, разяснява в задатък американският водач. Не мога да не се съглася с господин президента, имаме защо да си поговорим, всички тематики са обозначени, отговори съветският държавен глава при започване на срещата. Не сме се виждали от дълго време, от срещата в Хелзинки. Вярно е, че нашите чиновници поработиха много и ни дадоха опция да продължим това, върху което се договорихме в Хелзинки, тъй че благодаря и на двете страни, акцентира Владимир Путин.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР