Nord Stream AG загуби в съда делото за освобождаване на

...
Nord Stream AG загуби в съда делото за освобождаване на
Коментари Харесай

Северен поток-2“ няма да бъде освободен от изискванията на Газовата директива на ЕС

Nord Stream AG загуби в съда делото за освобождение на " Северен поток-2 " от условията на газовата инструкция на Европейски Съюз, заяви Bloomberg, съобщи БГНЕС.

По-специално, става дума за разпоредбите, които допускат делене на дейностите по добива и превозването на газ. Според документа, компанията производител не може по едно и също време да има тръбопровода, по който се доставя газът ѝ.

Nord Stream 2 AG взе под внимание решението на съда на Федерална Република Германия да не освобождава " Северен поток-2 " от наредбите на Газовата инструкция на Европейски Съюз и ще го оцени, оповестиха от пресслужбата на оператора на плана.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американският президент Джо Байдън съобщи, че строителството...

" Ще осведомяваме навреме за по-нататъшните стъпки ", обявиха от компанията.

През май предходната година Федералната мрежова организация на Федерална република Германия отхвърли на оператора освобождение от условията на обновената Газова инструкция на Европейски Съюз по заявление от 10 януари 2020 година Федералната организация се ръководеше от обстоятелството, че газопроводът не дава отговор на нужния аршин - не е приключен до нужната дата, т.е. до 23 май 2019 година

Nord Stream 2 AG, въпреки това, уточни, че концепцията за „ довеждане докрай на плана “ би трябвало да се преглежда по-широко, в сравнение с просто от позиция на строителните и техническите процеси. Според компанията, би трябвало да се вземе поради фактът, че все още на влизане в действие на новите правила към този момент са били направени вложения за милиарди долари, като се вземе поради предходната правна обстановка. Германската организация отхвърля този мотив. Тя изхожда от „ строително-техническото схващане “ на термина „ довеждане докрай на плана “.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Премиерът на немската провинция Мекленбург-Предна Померания Мануела Швезиг възнамерява да открие познавач...

Nord Stream 2 AG акцентира, че отхвърлянето на заявката за освобождение показва дискриминационния резултат от изменената инструкция на Европейски Съюз, и също по този начин твърди, че компанията е нелегално дискриминирана.

Пресслужбата на оператора " Северен поток-2 " напомни, че жалбите на компанията по отношение на промените сега се преглеждат в Европейския съд в сходство с Договора за енергийната харта.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР