Номинацията на Българската православна църква за Нобелова награда за мир

...
Номинацията на Българската православна църква за Нобелова награда за мир
Коментари Харесай

За спасяването на 48 000 евреи от лагерите на смъртта: Отново номинират Българската православна църква за Нобелова награда

Номинацията на Българската православна черква за Нобелова премия за мир за спасяването на 48 000 български евреи от лагерите на гибелта през Втората международна война ще бъде импортирана още веднъж при започване на 2018 година в Норвежкия нобелов комитет. Това стана ясно на среща сред ръководителя на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян и юрист Моше Алони – дълготраен ръководител на Адвокатската гилдия на Израел и почетен ръководител на съдружие „Благодарност“.

Той бе измежду основателите за номиниране на БПЦ за Нобелова премия за мир при започване на тази година. Идеята срещна поддръжката на 2500 души от целия свят, които подписаха петиция и кандидатурата доближи до пето място в класацията на нобеловия комитет от общо 318 оферти.

„Инициативата за повторната номинация на БПЦ ще търси необятна поддръжка измежду институции, персони и общественици както в България, по този начин и измежду интернационалната общественост. Това е премия за същностни човешки полезности. Награда за смелостта, толерантността и героизма на БПЦ, които могат да бъдат пример“, сподели юрист Алони. Той добави, че с изключение на нова петиция за поддръжка в интернет, ще бъде основан и Международен комитет, в който ще бъдат поканени да влязат персони от целия свят. По правилник номинацията би трябвало да внесат публично един политик, един държавник и един представител на академичната общественост. Затова от съдружие „Благодарност“ провеждат поредност от срещи с разнообразни общности и институции в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР