Номинациите за наградите Човек на годината – годишните призове за

...
Номинациите за наградите Човек на годината – годишните призове за
Коментари Харесай

Номинациите за наградата Човек на годината 2020 са отворени

Номинациите за премиите " Човек на годината " – годишните призове за принос към правата на индивида и правозащитността, са към този момент отворени, оповестиха уредниците на акцията от Българският хелзински комитет (БХК). До 15 ноември 2020 година всеки може да изпраща предложенията си за доброволци, деятели и организации, чиято работа през миналата година е съдействала за одобряването на човешките права, за отбрана на животните и запазване на природата в България. Наградите се връчват за тринадесети път. Илюстратор на акцията тази година е Весела Кучева.

" Човек на годината " е самодейност, целяща да разпространява и поддържа организации, хора и дела, които са създали миналата година по-добра и обективна.

Както и при предходните издания, жури, формирано от правозащитници, публицисти и общественици, ще връчи огромната премия, както и няколко специфични наградата за журналистическа работа и активизъм. Сред членовете на журито тази година са юрист Александър Кашъмов от " Програма за достъп до информация ", Красимира Величкова от Български дарителски конгрес, Явор Гечев от фондация " Четири лапи ", отличените с огромната премия предходната година журналистки Генка Шикерова, Полина Паунова и Силвия Великова, и други.

Наградите " Човек на годината " се връчват на най-заслужилите хора и дела – тези, които са основали казус в правозащитната сфера и са били фактор за публичното развиване през годината. Призовете нямат финансово изражение. Целта им e да дадат алегорично самопризнание и да насърчат хората и организациите, дейни в одобряването правата на индивида, отбрана на животните и запазване на природата. Критериите можете да намерите на формалния уебсайт на премиите: humanoftheyear.org.

През годината, в която светът е изправен пред нови и тежки провокации човечността, взаимната помощ и екологичното съзнание се търсят хората и организациите, които заслужават да бъдат отличени. Всеки може да номинира поради съответна правозащитна активност, осъществена в интервала от ноември на миналата до октомври на актуалната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР