Нобеловата награда за медицина за 2015 година се присъжда на

...
Нобеловата награда за медицина за 2015 година се присъжда на
Коментари Харесай

Нобелова награда за лечение на паразити и малария

Нобеловата премия за медицина за 2015 година се присъжда на Уилям Кембъл и Сатоши Омура за създаването на лекарствен препарат против инфекции, предизвиквани от кръгли паразитни червеи, както и на Йоуйоу Ту за основаването на лекарство против малария, излиза наяве от известие на уеб страницата на.

Пекинският професор Йоуйоу Ту от доста години работи в региона на фармакологията и обичайна китайска медицина. Тя няколко години е управлявала група, която съумяла да добави наличните препарати за лекуване на малария с още един – артемизинин.

Това лекарство през днешния ден се предлага от Световната здравна организация за лекуването на хора, болни от малария. Йоуйоу Ту е 12-ата жена в историята, удостоена с Нобелова премия за медицина.

Миналата година носители на Нобеловата премия за физиология и медицина беше присъдена на съпрузите – за откриването на два класа нервни кафези, които ни оказват помощ да се ориентираме в пространството.

Тази година за приемане на Нобелова премия за медицина са били номинирани 327 души, от които 57 – за първи път, излиза наяве от известие в формалния на Нобеловите награди.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР