НК Железопътна инфраструктура“ внедри модерна информационна система, която ще подпомага

...
НК Железопътна инфраструктура“ внедри модерна информационна система, която ще подпомага
Коментари Харесай

Иновации в БДЖ: Модернизирана система ще планира управлението на влаковете

Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура “ внедри съвременна осведомителна система , която ще подкрепя планирането и ръководството на влаковото придвижване в страната. Системата за ръководство на влаковата работа /СУВР/ е създадена по европейски план и съставлява едно от най-съвременните софтуерни решения в тази област, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Бисер Минчев. Снимка: МТС

„ Системата ще бъде от огромна изгода както за чиновниците на НКЖИ, по този начин и за железопътните превозвачи, които ще могат доста елементарно да възнамеряват своите транспорти и да получават информации във всеки един миг “ , сподели заместник-министърът на превоза и известията Бисер Минчев по време на събитие за показване на резултатите от плана. По думите му, това ще разреши по-ефективно обмисляне на потенциала на жп инфраструктурата и автоматизирано пресмятане на инфраструктурните такси , което е от огромна изгода за бизнеса.

Заместник-министър Минчев посочи, че с изключение на подновяването на железопътния състав , реконструкцията на линиите и жп гарите, модернизацията на жп превоза минава през цифровизация в ръководството на услугите.

„ Това са значими процеси, които остават скрити за пасажерите, само че са неизменима част от всекидневието на чиновниците в центровете за ръководство на железопътния трафик “, добави Бисер Минчев.

На събитието участваха представители на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, на изпълнителя, на бизнеса и други

Проект „ Проектиране и внедряване на Система за ръководство на влаковата работа в Държавно дружество „ Национална компания Железопътна инфраструктура ” се финансира от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014-2020 година Стойността на плана е 7 196 900 лв. , а реализатор на дейностите е ДЗЗД „ РейлТехноАйЕмЕс “. Очаква се софтуерът да бъде въведен в употреба през декември 2023 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР