Нивото на язовир "Огоста" край Монтана е изключително ниско -

...
Нивото на язовир "Огоста" край Монтана е изключително ниско -
Коментари Харесай

И язовир Огоста край Монтана с много ниско ниво


Нивото на язовир "Огоста " край Монтана е извънредно ниско - в язовира има 155 милиона кубически метра вода при оптимален размер от 505 милиона кубически метра вода, оповестиха от Областната администрация в Монтана.

По крайбрежията на водохранилището са се посочили огромни линии земя, във водата се се образували острови и полуострови, а също мини-езерца, в които риболовците по през целия ден пробват шанса си.

От водата се появи даже остарял екскаватор, евентуално зарязан при строителството на язовира през 1985-1987 година. Багерът беше изваден с два крана и откаран за вторични първични материали.

Заради маловодието двете водноелектрически централи на стената на язовира не работят.

От регионалната администрация в Монтана обявиха, че всичко, което е трябвало да бъде направено по ремонта на сектори от мокрия откос на язовирната стена и канала след главния изпускател е направено.

Основна причина за маловодието е сушата през последните месеци и неналичието на превалявания при започване на зимата. Максималният размер на язовира в никакъв случай не е достиган от стартирането му в употреба през 1987 година, само че сходно ниско равнище е имало и различен път, оповестиха от регионалната упарва.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР