Нивото на цените в България е много по-ниско, както и

...
Нивото на цените в България е много по-ниско, както и
Коментари Харесай

Владимир Каролев: Единственият начин да станем по-заможни е с повече работа

Нивото на цените в България е доста по-ниско, както и приходите, несъмнено. Ако желаеме да станем по-заможни, единствения метод би бил с повече работа, тъй като по този начин ще се укрепи и самата ни стопанска система. Не имам вяра, че замогването ни ще стартира сега, в който влезем в Еврозоната. Това става единствено с работа, показа в утринния блок на Българска национална телевизия икономистът Владимир Каролев.

,,Еврото по този начин или другояче е неизбежно, тъй че в случай че ме питате дали България би трябвало да влезе в чакалнята, отговорът ми би бил да. Съществуват обаче два риска, които ме тормозят като икономист, когато влезем в Еврозоната. Първият е, че ще стане по-евтино кредитирането на страната, т.е. в случай че тя изтегли заем, с цел да го изплати, ще ни вдигнат налозите. Другият риск би бил да ни обвържат с някои европейски политики, каквато концепция стартира Макрон. Има риск да вземем за пример да решат да ни създадат качат налога от 10 на 30 %, какъвто е в Германия. Тези две неща ме безпокоят'', изясни Каролев

,,Не чакам нарастване на цените, нито че инфлацията ще бъде по-голяма, когато влезем в Еврозоната. Това са неоправдани опасения'', изрече се по тематиката и другият икономист в студиото Георги Вулджев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР