Нивата на въглероден диоксид в Япония достигнаха най-високото си ниво

...
Нивата на въглероден диоксид в Япония достигнаха най-високото си ниво
Коментари Харесай

И пандемията не може да пребори смога в Япония

Нивата на въглероден диоксид в Япония доближиха най-високото си равнище от 23 години през предходната година, макар спада на производството и ограничението на човешките действия по време на новата пандемия от ковид. Това заяви във вторник Националната метеорологична администрация на Япония.

Нейните експерти правят постоянно такива измервания в три съществени точки - в североизточната префектура Ивате, на южния остров Йонагуни (префектура Окинава) и на островите Огасавара на юг от Токио. Експертите следят и екологичната конюнктура във въздуха и в морето.

Според резултатите от изследвания през предходната година междинната централизация на въглероден диоксид в тези места варира от 414 до 417 елементи на милион. Това е рекордна цифра от 1987 година, когато сходна статистика стартира да се систематизира в Япония. В началото на 2000-та година този индикатор беше на равнище 370.

" Въпреки другите ограничавания върху човешките действия и техните придвижвания, наложени от пандемията на ковид, концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата в Япония продължава да се покачва. Трябва да продължим да поставяме старания за понижаване на излъчванията ", обявиха от метеорологичното бюро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР