Нивата на бедност в Аржентина достигнаха 57,4% през януари, най-високото

...
Нивата на бедност в Аржентина достигнаха 57,4% през януари, най-високото
Коментари Харесай

57% населението на Аржентина живее под прага на бедността

Нивата на беднотия в Аржентина доближиха 57,4% през януари, най-високото равнище от най-малко 20 години. Това сочи отчет на Католическия университет на Аржентина (UCA), представен от Ройтерс.

Данните демонстрират, че девалвацията на валутата песо, осъществена от президента Хавиер Милей малко след встъпването му в служба при започване на декември, и провокираните от това скокове на цените, са изострили равнищата на беднотия в страната. В края на 2023 година равнището на бедността бе 49,5 %.

показват, че шест от 10 аржентинци са небогати. Милей встъпи в служба, обещавайки да " доларизира " стопанската система, да укроти от над 200%, да отстрани фискалния недостиг и да приключи изгодите за политическите династии на Аржентина.

През декември държавното управление му предприе широкообхватни стопански промени, основно по отношение на щатския $, което докара до срив на приходите на аржентинците, защото цените се покачиха. Други ограничения включват понижаване на дотациите за сила и превоз и увеличение на налозите, ориентирани към реализиране на фискален баланс.

Миналата седмица министерството на стопанската система на Аржентина регистрира януарски бюджетен остатък от 518,41 милиарда песо, за първи път от август 2012 година
 Продължават всеобщите митинги в Аржентина
Продължават всеобщите митинги в Аржентина

Латиноамериканската страна е пред сложни реформи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР