Нито едно звено на иранските въоръжени сили не носи такава

...
Нито едно звено на иранските въоръжени сили не носи такава
Коментари Харесай

Най-големият военен кошмар на Тръмп

Нито едно звено на иранските въоръжени сили не носи такава паника за врага, колкото Ислямският революционен гвардейски корпус. Революционната армия е най-големият призрачен сън за президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа The National Interest.

Напрежението сред Техеран и Вашингтон се усили, откакто администрацията на Тръмп извади страната от нуклеарния контракт с иранците и наложи наказания. Операциите на елитния ирански корпус бяха покрай това да провокират спор. Напрежението в Ормузкия пролив остава високо. И въпреки американците да разполагат с най-могъщата войска в света, то имат мотиви за терзание, се показва в разбора.

Основната причина е, че въздействието на гвардейския корпус, прочут и като „ Пасдаран “, се разгръща оттатък чисто бойните качества на спецотряда. Той има въздействие освен в Иран, само че и в целия район. Корпусът е основан след революцията през 1979 година и главната му цел е да пази иранските ползи против външни закани и вътрешна съпротива. Броят на елитните гвардейци доближава 125 000 души. Полусамостоятелната организация в армията оперира във флота, военновъздушните сили, специфичните елементи, а също така дава отговор и за кибер заканите. И до момента в който иранските Военновъздушни сили дават отговор за бойните изтребители, Ислямският революционен гвардейски корпус управлява балистичните ракети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР