Nissan Motor Co. обмисля възможното развитие през двата си завода

...
Nissan Motor Co. обмисля възможното развитие през двата си завода
Коментари Харесай

Nissan може да продаде двата си завода в Европа

Nissan Motor Co. обмисля вероятното развиване през двата си завода в Европа. Производителят се изправя пред намаляващи продажби в района и през март към този момент съобщи, че ще спре да продава първокласната си марка в Западна Европа, написа Bloomberg.

Сега компанията преценя интереса от евентуални купувачи за заводите си във Англия и Испания, споделят източници на организацията и показват, че измежду тях са китайски производители.

Напускане на Стария континент демонстрира обсега на ограниченията, които компанията обмисля, с цел да понижи разноските и да спре трагичния спад на облагата, откакто напусналият към този момент ръководител Карлос Гон бе арестуват предходната година. Печалбата на Nissan пада до съвсем нула през първото полугодие.

През юли компанията съобщи, че ще редуцира и 12 500 чиновници по света, като се концентрира в напъните си върху домашния си пазар, както и върху Китай и Съединени американски щати. Пазарният дял на Nissan в Европа падна до едвам 2,5 % от началото на годината до края на септември.

Както и другите производители, Nissan е под напън от европейските регулатори да пусне коли, които не изпускат нездравословни излъчвания. Заради това компанията обмисля импорт на коли с мотори с вътрешно горене от Япония, откакто и комерсиалните бариери сред двете стопански системи паднаха. Възможно е на Стария континент да остане единствено производството на електрически автомобили, което обаче ще направи съществуващите огромни фабрики в Европа ненужни.

Nissan възнамерява да понижи и броя на моделите, които губят пари, в това число тези от марката Datsun. Reuters твърди, че цялата марка ще бъде оставена в предишното.Компанията към този момент разгласи понижение на активността в Европа, в това число проект за понижаване на броя на работните места в Барселона с 600. Заводът работи под потенциала си от към 200 000 автомобила годишно. През февруари компанията се отхвърли и да създава новия X-Trail в Съндърланд на Острова поради Brexit и последващите мита.
 Honda, Nissan и FCA губят най-вече продажби в Европа от началото на годината
Honda, Nissan и FCA губят най-вече продажби в Европа от началото на годината

Регистрациите в България порастват с 1,3 % за първите шест месеца на годината - макар срутва през юли
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР