Ниското слънце, лошата видимост в мъглата, хлъзгавите пътища - цяла поредица от

...
Ниското слънце, лошата видимост в
мъглата, хлъзгавите пътища - цяла
поредица от
Коментари Харесай

Безопасно на пътя през есента

Ниското слънце, неприятната видимост в мъглата, хлъзгавите пътища - цяла поредица от провокации очакват шофьорите през есента. Най-големият немски автоклуб ADAC дава препоръки как безопасно да преодолеете компликациите на този много мрачен сезон.

Преди да шофирате в мъгла, би трябвало да се уверите, че фаровете и светлините са чисти и без влага от вътрешната страна и извън. Тогава е значимо да шофирате постепенно и с достатъчно разстояние. Трябва да се избягват маневри за изпреварване и всякакви разсейвания, защото шофирането в мъгла изисква нараснало внимание.

ADAC също по този начин предлага ръчното включване на късите фарове, така като много транспортни средства включват автоматичната система за осветление само когато е мрачно. Освен това задните светлини на дневните светлини остават изключени и задните фарове за мъгла не могат да бъдат включени. Това води до лоша видимост в мъглата.

Съгласно закона задната светлина за мъгла може да се употребява единствено в и извън града, когато видимостта е по-малка от 50 метра и при скорост до 50 км / ч. В случай на нарушения съществува риск от санкция от 20 евро, при положение на застрашаване на други участници в придвижването или акцидент, това е 25 или 35 евро. Фаровете за мъгла, от друга страна, постоянно могат да бъдат включени, когато видимостта е значително намалена. Веднага щом видимостта се подобри, би трябвало да ги изключите още веднъж.

Когато слънцето е ниско, освен трябва да поддържате отдалеченост и да шофирате с разумна скорост, само че и да имате под ръка слънчеви очила. Предното стъкло трябва да е чисто, чистачките на предното стъкло да действат и да е долята течността за миене. Това оказва помощ за лесно разпознаване на светофари, пътни знаци и преди всичко други участници в движението. С включени къси светлини или дневни светлини, вашата собствена видимост също се усилва, съгласно ADAC.

Съществува и риск от секване на животни в здрач и на мрачно. Ако животното вече е на пътя или на банкета, водачите трябва да почнат да стопират, да изключат дългите светлини и да използват клаксона, с цел да се опитат да го прогонят. Ако конфликтът не може да бъде избегнат по-безопасно е да спирате възможно най-силно и да спрете автомобила до контролирано прекъсване след неизбежен сблъсък с животното.

След сходен случай от ADAC препоръчват да се включат спешните светлини, да се сложи защитната жилетка и да се постави предупредителният триъгълник. Ако има ранени хора, би трябвало да се окаже първа помощ и да се извика линейката (номер за незабавна помощ 112). Полицията (спешен номер 110). Те издават удостоверение за злополуката, по този начин че шофьорът да уреди исковете със застрахователната компания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР