Ниските температури през зимата ни карат много повече да си

...
Ниските температури през зимата ни карат много повече да си
Коментари Харесай

7 промени, които настъпват в тялото ни през зимата

Ниските температури през зимата ни карат доста повече да си стоим на топло у дома и ни вършат доста по-податливи на вирусите и бактериите през този сезон. Но има и други физиологични промени, които настъпват в телата ни поради студената зима. Не всички са толкоз неприятни или нездравословни, в противен случай, те по-скоро ни оказват помощ да се оправим с изискванията през най-студените дни в годината.

Езикът ни се движи повече от нормално
Студът кара устните ни да съхнат непрекъснато, по тази причина и ги облизваме доста по-често, с цел да ги овлажним. Този табиет обаче може да ги накара да се напукат. Слюнката се изпарява доста бързо и устните остават още по-сухи отпреди. Затова през зимата е изключително значимо да използваме еликсир за устни.

Появяват се болки в зъбите
Ако зъбите ви са по-чувствителни, може да усетите болежка в тях, когато на открито е студено. Студеният въздух стига до венците и това предизвика болката. Зъболекарите предлагат да носим шал през зимата и да дишаме през носа, а не през устата.

Можете да отслабнете
Макар че множеството хора натрупат килограми през зимата, в действителност тъкмо тогава за тялото е по-лесно да гори калории. Когато тялото ни се бори да се приспособи към студа, изразходва повече сила.
Снимка: shutterstock  7 промени, които настъпват в тялото ни през зимата
Повече бръчки
Не можем да упрекваме единствено зимата за тях, само че през този сезон кожата ни изпитва компликация да задържа задоволително вода, става по-суха и това предизвиква образуването на повече бръчки. Нужно е и зимата за използваме специфични кремове за отбрана на кожата, в това число и крем със слънцезащитен фактор.

Зрението също се утежнява
През зимата очите ни са подложени на по-голям риск. Все отново през този сезон по-рядко носим слънчеви очила, които да ги защищават от UV-лъчите. Докторите даже предлагат да употребяваме изкуствено сълзи за очите, когато излизаме на открито през зимата.
Снимка: shutterstock  7 промени, които настъпват в тялото ни през зимата
Кръвната ни захар може да се повиши
Студеното време предизвика производството на хормон на напрежението в тялото и поради това кръвната ни захар се покачва. Освен това, когато е студено, сме по-малко стимулирани да се движим и да спортуваме, което също има значение за естествените равнища на кръвна захар. Затова не е добра концепция да стопираме да спортуваме и през най-студения сезон.

По-лесно се дехидратираме
През зимата, когато доста по-често ни е студено, пием доста по-малко вода. Но фактът, че не се усещаме доста постоянно жадни, не значи, че сме задоволително хидратирани. Затова би трябвало да пием задоволително вода и през зимата, без значение, че не се потим толкоз или не усещаме мощна жадност.
Снимка: shutterstock  7 промени, които настъпват в тялото ни през зимата

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР