Ниска каросерия, снижаващ се покрив, широка задница с голям капак

...
Ниска каросерия, снижаващ се покрив, широка задница с голям капак
Коментари Харесай

Пълна промяна за големия „лъв“

 20-1-6kol

Ниска каросерия, снижаващ се покрив, необятна задна част с огромен похлупак на багажника, прозорци без рамка. Новото Peugeot 508 споделя „ оревоар “ на общоприетите форми на седан и „ бонжур “ на дизайна на съвременно купе. Френската бизнес лимузина прави завой към сърцата на автомобилните естети. С хубав и състезателен външен тип флагманът на Peugeot изкушава ценителите на класическите качества като удобно настаняване на пасажерите, ниска позиция на седене и динамичност в завои.

 20-3-6kol

Новата генерация Peugeot 508 разполага с по-просторна пътническа кабина, макар че дължината на каросерията е понижена с 8 см до 4,75 м, а покривът  е свален с 6 см до 1,40 м. На процедура пасажерите не губят нищо от променения дизайн, в противен случай – печелят повече място. Багажникът е голям и побира 487 л, а при прегъване на задните облегалки размерът се усилва до 1537 л. Всичко това се дължи на новата модулна платформа EMP2, която разрешава освен по-добро оползотворяване на пространството, само че и спомага за понижаване на тежестта на автомобила.

 20-4-6kol

Peugeot залага на ефектна и нападателна предна част с LED фарове и радиаторна решетка с шахматен претекст с огромен лъв в центъра. Над него върху капака е изписано името на модела 508, както беше при неговия прочут предходник 504. Вертикалните дневни LED светлини стартират от фаровете и слизат надолу в бронята, като рамкират предницата. Задните светлини също са LED с тримерен резултат и светят с изменчив интензитет денем и през нощта. Те наподобяват по друг метод според от това дали се следят в профил или откъм гърба.

 peugeot_508_2202styp_106

В интериора огромната смяна е въвеждането на най-новото потомство i-Cockpit, който се състои от стилен полегат волан и 12,3-инчов екран над него на равнището на очите на лидера. По този метод водачът вижда непрестанно значимите данни за придвижването на автомобила. Той може да избира сред шест режима на проявление на информацията. Приблизително на същата височина на централната подпора е ситуиран 10-инчов HD капацитивен сензорен екран. Достъпът до функционалностите (аудио, навигация, настройки, климатизация, мобилни приложения и др.) се реализира с допиране и благодарение на седем лостчета във формата на клавиши за пиано.

 20-5-6kol

Двигателната гама включва бензинов турбо мотор 1,6 PureTech в равнища на мощ 180 и 225 конски сили, както и дизелови елементи 1,5 BlueHDi със 130 конски сили и 2,0 BlueHDi със 160 и 180 конски сили. Всички разновидности са оборудвани с 8-степенен автоматик като се изключи базовото осъществяване със 130 коня, който е с механична 6-степенна трансмисия. Най-икономичният модел изминава 100 км с 3,8 л гориво, а най-бързият форсира от 0 до 100 км за 7,3 скунди и развива 250 км/ч.

 20-6-6kol

Водачът може да избира сред четири режима на придвижване – общоприет, еко, удобен и състезателен. В богатия набор от електронни асистенти се открояват системата за нощно виждане с инфрачервена камера, която разпознава живи същества, адаптивен темпомат с функционалност за прекъсване и тръгване и със система за придвижване в определената лента, спешна спирачка при скорост до 140 км/ч, обвързвана 3D навигация, безжично зареждане на смарт телефони, автоматизирано паркиране и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР