Нищо съществено не се случи в сектор Здравеопазване през тази

...
Нищо съществено не се случи в сектор Здравеопазване през тази
Коментари Харесай

Кацаров: Средствата за здраве са се удвоили. Не се е удвоило качеството на медицинската помощ

" Нищо значително не се случи в бранш Здравеопазване през тази година, което на фона на положението на здравната система не е добра вест. "

Това сподели пред БНР някогашният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

Целта на здравната система не са заплатите на доставчиците на здравни услуги, посочи той и подлага на критика опита за растеж на заплащането в опазването на здравето, по метода, по който бе подхванат през актуалната година.

" Опитът да се усилват заплатите на всички, да се уравняват заплатите на всички, е неверен метод. Той няма да усъвършенства качеството на здравната помощ и няма да улесни достъпа на жителите до медицински услуги. "

Средствата за здравната система са се удвоили, само че не се е удвоило качеството на здравната помощ, нито два пъти по-лесен е станал достъпът на жителите, счита доктор Кацаров.

Не е работа на страната или на Здравната каса да се занимава със заплатите на медиците - това е пазарна големина, добави някогашният здравен министър.

Според него е бил изтърван моментът за основаването на съвременна детска болница, откакто бе спряно решението в такава да се трансформира Правителствена болница. Кацаров не е оптимист за бъдещето на националната детска болница и дефинира обстановката като " цялостна неразбория ".

" Нашите деца не престават да се лекуват в мизерните условия на болница " Иван Митев ". Решението с Правителствена болница беше съвършено – първокласна постройка, която можеше да приюти децата. Не съм оптимист. "

" Формално всяка политическа партия има интерес да се построи детска болница. Тук се намесват други ползи, свързани с корупция, с неумение да се ръководи здравната система ", разяснява Стойчо Кацаров в предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР