Нищо ново няма в мерките, които влизат в сила от

...
Нищо ново няма в мерките, които влизат в сила от
Коментари Харесай

Проф. Христова: Очакваме пик на разпространението на К-19 до края на август, а мерките ще се затягат с нарастване на случаите

Нищо ново няма в ограниченията, които влизат в действие от тази нощ против коронавирус. Целта е да се обере пика, с цел да не е толкоз висок. Разбира се, с повишаването на случаите, част от ограниченията стават наложителни. 

Това разяснява пред Нова тв проф. Ива Христова. 

Това са местата, в които има повече скупчване на заболели хора, където риска е огромен и където към този момент е наложително носенето на маските. Доказано е за тези две и половина година, че носенето на маски спасяма човешки животи, уточни тя. 

Ние сме надалеч от пика, само че и в случай че прилагаш ограничения, когато към този момент си го достигнал, е късно. Затова в този момент е момента да забавим темпа на повишаване на броя на случаите. А другояче, че не можеш да спреш един респираторен вирус, то е ясно. Но най-малко може да се забави разпространяването. Така че е много-много значимо в този момент да се вземат ограничения, посочи тя.

Пикът го чакаме до няколко седмици, до края на август ще се случи. Целта ни е да не стигнат доста високи стойности, разяснява професорът. 

Виждаме, че по-силните слънчеви лъчи не попречиха на разпространението на вируса, не го убиха. Но една концепция има към опцията този вирус да минава към този момент към сезонността. Разбира се, рано е да се приказва за това нещо, защото вируса ще продължава да ни изненадва и трупайки разновидности никой не е сигурен какво ще се получи, кога  какъв вид може да се случи, уточни тя.

Разбира се, ограниченията на този стадий, които се вкарват, не са задоволителни, само че те ще се усилват редом със заболеваемостта, уточни проф. Христова. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР