Нинова свиква извънредно депутатите си и ИБ, Петков срина намеренията

...
Нинова свиква извънредно депутатите си и ИБ, Петков срина намеренията
Коментари Харесай

Хората масово заклеймяват Кирил Петков за изгонването на руските дипломати! Пред скъсване на отношенията сме с Русия!

Нинова привиква изключително депутатите си и ИБ, Петков срина желанията й.

Корнелия Нинова привиква през днешния ден изключително взаимно съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", откакто Кирил Петков реши да изгони 70 съветски дипломати. Председателката на Българска социалистическа партия разгласи още през вчерашния ден, че не е съгласна с тази стъпка, която е невиждана, и че тя не е обсъждана нито в Министерски съвет, нито с съдружните сътрудници. Днес пък депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков разгласи, че са научили от медиите за протичащото се. Нинова получи мандат от Народно събрание на Българска социалистическа партия да води диалози за ново държавно управление с Политическа партия в границите на този парламент и Българска социалистическа партия се изявяваше като най-върл покровител на Петков. Ала подхванатата от него стъпка в този момент удря неприятно по желанията й. Ако тя продължи да поддържа Политическа партия след оповестяването на незабавното изпъждане на 70 съветски дипломати, несъмнено ще загуби дефинитивно електората на Българска социалистическа партия.

За изгонването на „ съветските дипломати “, които трябвало да изоставен страната до неделя, заяви през вчерашния ден пред публицисти министър председателят в оставка Кирил Петков. Службите били разпознали хора, свързани с съветските служби и работили против ползите на България. Това през днешния ден обаче бе опровергано от прокуратурата, представена от „ Епицентър “, която разгласи публично, че няма сигнали от службите против чиновници на съветското посолство и че магистратите са научили от медиите за демарша на Петков. В прокуратурата не е изпратен никакъв сигнал за активността на тези дипломати, няма документ, въз основа на който тя да позволи тяхното изпъждане, обявиха от държавното обвиняване.

Оказа се, че невижданата стъпка е подхваната от зам.-министъра на външните работи Ирена Димитрова в отсъствието на министър Теодора Генчовска, която дружно с президента Радев е в Мадрид на срещата на върха на НАТО. Именно Димитрова е връчила вербална нота на дипломат Митрофанова със листата от 70 имена. Министерство на външните работи желае също Русия да закрие краткотрайно генералното си консулство в Русе. Изгонването на непознати дипломати е политическо решение и се реализира от външното министерство, без да е належащо решение на Министерски съвет, разясняват адвокати.

Руските дипломати у нас обаче са общо 40, останалите от листата на Димитрова очевидно са просто чиновници в съветското посолство. Според Министерство на външните работи, числеността на работещите у нас представители на Русия следва да бъде поддържана в границите на до 23 дипломатически и 25 административно-технически чиновници.

Пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски, който е най-високопоставеният посланик измежду 70-те, заяви, че всички съветски консулски служби в България стопират работа. От съветското посолство в България оповестиха за организация ТАСС, че консулските служби в София и Генералното консулство във Варна са прекратили активността си, а Генералното консулство в Русе затваря за един месец заради липса на личен състав след експулсирането на 70 съветски дипломати от страната. Очаква се ответна реакция от Русия.

Остра декларация от името на „ Възраждане “ прочете през днешния ден в Народното събрание Костадин Костадинов. Ако Кирил Петков остане да ръководи още малко, като нищо ще разгласи война на Русия, съобщи преди този момент той във фейсбук. Решението на Кирил Петков е национално изменничество и дейностите му са рискови за страната ни, основният прокурор би трябвало да предприеме ограничения, сподели Костадинов от трибуната. Според „ Възраждане “, краткотрайното закриване на консулства е последна крачка преди скъсването на дипломатическите връзки с Русия.

Единствено Христо Иванов от „ Демократична България “ разгласи в Народно събрание, че партията му поддържа изгонването и че то даже било закъсняло.

Не мога да разясня въпроса с изгонените съветски дипломати, не разполагам с задоволително информация, съобщи през днешния ден президентът Румен Радев пред публицисти в Мадрид. „ Надявам се министър-председателят в оставка да е взел това решение въз основата на задоволително информация и да го е обмислил добре – и като мащаби, и като последствия”, сподели още президентът. Новата среда за сигурност изисква нови подходи и решения, с цел да не усили войната в Украйна своя териториален обсег. „ Алиансът се връща към същинската си задача – да бъде поръчител за териториалната, сигурност и суверенитета на членовете си. Това значи нараснала отговорност и единение. А това от своя означавам значи нараснали упоритости, повече запаси – и като национално вложение, и като общи разноски за отбрана; следва да се вземат значими решения за Източния байрак и дълготрайната акомодация за отбранителния издържащ капацитет. ”, изясни Радев.

Новината за изгонването на руснаците взриви България. В обществените мрежи хората всеобщо жигосват нервността на Кирил Петков. Според болшинството, Петков под диктата на Съединени американски щати води страната ни към разкъсване на дипломатическите връзки с Русия. Медиите са цялостни с бурни реакции на политици. Според Кристиан Вигенин, “изгонването на 70 съветски дипломати, които би трябвало да изоставен България за 3 дни, е израз на шокиращо недоумение и на външната, и на вътрешната политика. С сходни крайни демонстративни ограничения е изцяло недопустимо да се ангажира министър-председател в оставка. Те са явно търсена провокация, която обаче може да сложи под опасност образуването на ново държавно управление. И тъй като някои ще кажат, че това е храброст - не, нелепост е. Не се прави по този начин. Фойерверките най-после ще провокират пожар... “

Решението за изгонването на 70 души е взето еднолично от Петков и му е хрумнало, до момента в който пътуваше във влака за Украйна на път за Киев, от нашите хора там беше Станислав Балабанов, заяви пък ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов пред Нова телевизия. Не знам друга страна да си е разрешила такова нещо, добави той. „ От доста време разправяме, че ние ще напуснем тази коалиция, в случай че не престават да се държат по този метод във връзка с Северна Македония. В последна сметка всичко, за което предупреждавахме, се случи. В края на юни падна ветото и то с условия, разнообразни от позицията на България от преди това”, сподели още Тошко Йорданов.

„ Този презрян човечец стъпи с калните си обувки във властта, без да си дава сметка нито какво е това, нито се интересува от ползите на България. Но през днешния ден надмина и себе си, като разгласи, че ще изгони 70 съветски дипломати. Интересно е служебното държавно управление да откри кои са взели решението за преследване на тези дипломати и какво е основанието за изказванието, че те са нарушавали Виенската спогодба. Защото в случай че основанието е, че са работили за непознати ползи, първият, който би трябвало да бъде изпъден, е Кирил Петков “. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков в известие, публикувано до медиите. " Много е значимо да му бъде изработен навреме медицински обзор, да бъде освидетелстван и укротен вън от държавните институции и не безусловно вътре на Четвърти километър. Служебното държавно управление ще бъде изправено пред голямото предизвикателство да възстановява връзките ни с Русия, да подсигурява продоволствената и енергийна сигурност на България. Но прокуратурата е длъжна да повдигне обвиняване за закононарушенията, които бяха осъществени и за невероятните корупционни схеми на Кирил Петков – от границата, през газовите доставки, смазването на вътрешния пазар на зърното и, несъмнено, използването на държавния аероплан като будоар “, споделя още водачът на АБВ.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР