Никой не обича да признава поражението. Независимо дали са лични

...
Никой не обича да признава поражението. Независимо дали са лични
Коментари Харесай

Когато проектът стигне до задънена улица

Никой не обича да признава провалянето. Независимо дали са персонални или професионални, следствията и страстите, които идват с него, могат да варират от дразнещи до всепоглъщащи. Моментът, в който осъзнаете, че даден работен план е бил загуба на време, е определящ. Следващите стъпки би трябвало да бъдат изчислени, като в последна сметка ще бъдат приключени с решение за спасяването му или за продължение напред. Ето една потребна поредност от три стъпки, включваща въпроси, които да зададете на себе си и на вашия екип, с цел да определите най-хубавия метод на деяние.

Първа стъпка: направете обзор на ситуацията 

Алберт Айнщайн имаше страхотна сентенция: " Ако не можете да го обясните просто, не го разбирате задоволително добре ". Така че, преди да извършите нещо друго, уверете се, че можете да идентифицирате и обясните казуса с най-простите термини. Осъзнаването на главните фактори, които предизвикват казуса и предотвратяват осъществяването на плана, ви приготвя да продължите интелигентно напред.

Първата стъпка в установяването на аргументите за неуспеха на плана е да потвърдите още веднъж задачата си. Оттам нататък работете обратно. Задайте си тези три въпроса: " Кои съставни елементи бяха безусловно значими за постигането на тази цел? ", " Кои от тези сериозни съставни елементи бяха осъществени и кои не? " и " Възможно ли е към момента да съумеете с някое от тези несполучливи части в границите на избраната времева рамка и бюджет? "  

В допълнение към осъществяването на оценка на проблематичните области и опциите за противоположното му осъществяване, отбележете това, което не знаете. Това води до идната стъпка.

Стъпка втора: свикайте заседание на умовете 

След като ясно съобщите на всички наранени страни за какво планът е арестуван, вие ще желаете да се срещнете с всички основни играчи, с цел да прецените дружно обстановката, въпреки че ще кажа, че открих, че улеснението на самостоятелните срещи дава повече бистрота и по-задълбочени прозрения. 

Уверете се, че всички материали по плана са елементарно налични за всички. Целта на тази среща е да се реализира консенсус по отношение на това дали планът към момента си заслужава и е осъществим при актуалните параметри. Ако е по този начин, какви спомагателни разноски, в случай че има такива, са нужни за спасяването на плана? Ако не, има ли нов проект, който може да бъде осъществен посредством потребление на работата, която е приключена досега? И най-после, по какъв начин решението би повлияло на вашите корпоративни стратегически цели, други начинания, фирмени заинтригувани страни, бъдещи бизнес благоприятни условия и публично усещане?

Наистина е най-добре да проведете този вид срещи персонално, само че здравето и благосъстоянието на вашия личен състав е приоритет номер едно, тъй че можете да изберете да употребявате желаната от вас платформа за видео съдействие. Въпреки че доста хора могат да имат пръст в плана, имайте за цел да ограничите оптимално наличието. Включете ръководители на планове, висши ръководители и други основни заинтригувани страни. 

Стъпка трета: ангажирайте се с нов проект за игра 

В този миг пътят на най-малкото противодействие, по-конкретно този, който изисква по-малко време, пари и риск, нормално е този, който би трябвало да поемете. Бързо преразгледайте или създайте нов обсег на работа, споделете го с всички участващи страни и изисквайте от всички да потвърдят своето схващане и ангажираност с проекта. 

След това всичко е обвързвано с връзка и следващи дейности. Препоръчително е да извършите още една среща със същия главен екип, с цел да стартира преструктурирания проект на плана. По това време би трябвало да прегледате задачата, да обсъдите по какъв начин планът поддържа стратегическите цели на вашата организация и да наблегнете предстоящите резултати. След като всичко е готово, споделете детайлностите с всички, които ще вземат участие. Поискайте да ви дадат противоположна връзка и ако няма големи промени, се придържайте към проекта.

Източник: Мария Хагерти, основен изпълнителен шеф на Dotcom distribution, за

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР