Никой не говори за бизнеса. Никакви мерки на новото управление

...
Никой не говори за бизнеса. Никакви мерки на новото управление
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ срещу управляващите: Брутално и нахално е! Гласуват лобистки текст, с който се дават пари на печелившите от енергийната криза

Никой не приказва за бизнеса. Никакви ограничения на новото ръководство няма да оказват помощ на българския бизнес да бъде той конкурентоспособен на международните пазари. Ние декларирахме на новото ръководство, че ще им оказваме помощ и ще им посочваме грешките, когато те бъркат. Но какво се случи през вчерашния ден? Министър-председателят и отрасловите министри, виновни за енергийната рецесия, се скриха в Министерски съвет, почнаха посредством свои аватари да разпореждат на ПГ и да създадат по този начин, че да не подкрепят нито българските жители, нито бизнеса, съобщи Александър Иванов през днешния ден на брифинг от ГЕРБ.

Не се даде вяра на хората да оцелеят през зимата. У нас цената е над 600 лв. на мегаватчас, в Германия и Франция е над 700. Ако бизнесът не бъде обезщетен за зимата, се получава сериозен колапс. Министерството на енергетиката и министър-председателят не започнаха нищо, още по-лошо, разпоредиха на ПГ да вземат решения, които облагодетелстват единствено огромните производители на сила.

Цялото ръководещо болшинство - Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия, Политическа партия и Демократична България през днешния ден гласоподаваха тези 250 млн. да бъдат дадени на тези, които печелят от енергийната рецесия и има депутати, които работят там и пазят тази обстановка. Ти да даваш 250 милиона лв. на ВЕИ, които печелят от цената на тока, е безусловно закононарушение. Тук би трябвало да дойдат Кирил Петков и министърът на енергетиката, а не да пращат говорителката си тук, разяснява депутатът Тома Биков.

Те водят към тежка икономическа рецесия и това е вероятността, съобщи той.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР