Никос Панетимитакис взе купата в Green Life Tennis Holiday 2020

...
Никос Панетимитакис взе купата в Green Life Tennis Holiday 2020
Коментари Харесай

Никос Панетимитакис взе купата в Green Life Tennis Holiday 2020

Никос Панетимитакис взе купата в Green Life Tennis Holiday 2020 от фамилната тенис и СПА верига Weekend Tour, като на финала в мъжкия шампионат в Green Life Beach Resort Sozopol победи Едиз Батран с 6:5. Никос е един от ветераните в Interactive Tennis и Weekend Tour. Той беше първият победител във веригата при старта й преди седем години, а в този момент сподели, че тенисът продължава да е огромната му пристрастеност. На финала на зелените кортове на Каваци той победи с 6:5 един от най-хубавите играчи измежду дилетантите Едиз Батран. Мачът беше оспорван, а Едиз поведе с ранен пробив и изглеждаше, че след Santa Marina Open 2020 ще завоюва и конкуренцията в Каваци. Никос обаче не се предаваше и върна пробива в последния миг. В тайбрека Панетимитакис беше по-концентриран и взе успеха. Срещата протече при високи температури, а финалистите трябваше да покажат най-хубавото от себе си в жегата край морето.

При дамите първото място сграбчи Денис Кемал, която по пътя към купата загуби единствено един гейм. Със сигурност обаче звездите на Weekend Tour ще би трябвало да се преценяват с нея при проектите си за идващите шампионати. Втора остана Цветелина Стаменкова, която завоюва и огромната премия на Green Life Tennis Holiday 2020 - отмора за двама в Грийн Лайф Банско, изтеглена на лотария в последния ден от конкуренцията. Трета остана Мариана Грозданова.

На смесени двойки най-хубави бяха Гочкова/Атанасов, които записаха три победи и приключиха първи в класирането. Втори останаха Тошева/Кавръков.

Green Life Tennis Holiday 2020 събра в Green Life Beach Resort Sozopol повече от 20 от най-запалените другари на тениса от цяла България. Както обещаваха домакините и уредниците, времето беше отлично за игра - слънчево и ветровито. В неделя температурите се подвигнаха и последните мачове припомниха на почитатели и фенове, че лятото следва и жегите ще слагат на тестване играчите. През трите дни на шампионата всички се забавляваха на макс, а в събота вечер разпуснаха в Бийч Бар Верано. Домакини и уредници се бяха подготвили за положителното въодушевление с доста музика, просеко, ягоди и хапки.

Програмата на Weekend Tour продължава на 26 юни с третия шампионат от веригата за 2020 - Hissar Open. Следва Sandanski Open от 3 до 5 юли и RIU Pravets Open от 24 до 26 юли. Записването и за трите съревнования е отворено, а отличният тенис и заниманията и в трите дестинации са обезпечени.

Продължават и конкуренциите от календара на Interactive Tennis. В Търговска колегия 1882 играят начинаещи и приблизително напреднали от Петия вечерен шампионат, а довечера започват и първите мачове на напредналите. На 20 и 21 юни приятелите на тениса могат да се включат в третия Challenger за годината, хазаин на който още веднъж ще бъде Търговска колегия 1882. На 22 юни започва конкуренцията при начинаещите в Шестия вечерен шампионат в Barocco Sport, а седмица по-късно, на 29 юни стартират мачовете си и приблизително напредналите. Ясни са датите и мястото за четвъртия Challenger - 11 и 12 юли в Winbet Arena. Желаещите да се включат в идните надпревари към момента могат да намерят място в схемите, а записването става през уеб страницата на ИТЛ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР