Никопол. Да освободим Дунавския край на България и да дадем

...
Никопол. Да освободим Дунавския край на България и да дадем
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев, БСП: Да освободим Дунавския край на България и да дадем на българския бизнес глътка въздух

Никопол. Да освободим Дунавския завършек на България и да дадем на българския бизнес глътка въздух. Това сподели проф. Румен Гечев, лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 15-ти МИР Плевен ппри приемането на " Лодката на свобдата " в Никопол, оповестиха от пресцентъра на Националния съвет на Българска социалистическа партия .

„ По Дунав с грижа за хората! “ е 4-дневен водопреход на брандирана с посланията на социалистите лодка, в който се включват шестимата водачи на листи на „ Българска социалистическа партия за България “ от българското поречие на Дунав, като всеки от тях ръководи плавателния съд в своя сектор на реката и предава вахтата и посланията на партията от своя район на идващия. Плаването стартира от Видин предходната събота и ще приключи в Силистра във вторник.
Първият капитан на борда на „ Лодката на Свободата “ бе Филип Попов – лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " във Видин, откъдето започва самодейността. След него на капитанския рул на пристанището в Лом застана лидерът на листата в Монтана Атанас Костадинов. Той съобщи кормилото в Козлодуй на Анастас Попдимитров – лидерът на " Българска социалистическа партия за България " във Враца. От своя страна той отстъпи капитанския мостик в Никопол на лидера на Плевенската листа – Румен Гечев. До края на плаването лодката ще ръководят лидерът на листата във Велико Търново Явор Божанков, на Русе – Крум Зарков и единствената дама, която ще е капитан за ден –Вяра Емилова –водач на Силистра.
Всичките шестима ще покажат неповторимото българско поречие на Дунав с всичките му достолепия, безпричинно подценявани от сегашната власт, както и да напомнят, че пред страната ни съществуват благоприятни условия по линия на Дунавската тактика то да бъде съживено и развито с грижа за хората.

В Никопол капитанът за един ден Анастас Попдимитров приветства промяната си в лицето на проф. Румен Гечев. „ Поздравявам те от името на предшестващите капитани Костадинов и Попов и добре пристигнал на борда на „ Лодката на свободата “! Тази водна автомагистрала, която е съвсем 2 850 км, е знак на благоденствието, на икономическия и обществен разцвет, на духовността, на културата. Обаче единствено до Видин. От Видин насам се трансформира в знак на разрушението, на злополуката – икономическа и обществена, и духовна. Затова лодката нарекохме „ Лодката на Свободата “, с цел да можем с нея да стигнем до нашите сънародници и да им разбираем, че предлагаме да се освободим на 4.04 и да решаваме бъдещето си ", сподели Попдимитров и съобщи капитанската фуражка на проф. Гечев, с цел да се знае кой е капитанът. Той му съобщи и бинокъл, с цел да следва посоката и отдалеко да се виждат посланията на Българска социалистическа партия. Водачът на Враца постави по традиция подпис върху капитанското яке и написа „ Победа “.

Проф. Румен Гечев одобри капитанските реквизити и пое вахтата през идващите часове, когато ще би трябвало да преведе „ Лодката на свободата “ по Дунав oт Никопол до Свищов, където ще го чака идващият лидер на алена листа – тази на Велико Търново – Явор Божанков.
Преди да отплава проф. Румен Гечев също сподели няколко думи. „ С нашия хазаин - кметът на Никопол Ивелин Савов, си говорихме за румънската страна. Обърнете внимание, че когато подлагаме на критика настоящето ръководство, че България е последна в Европейски Съюз сме прави – погледнете джетовете, яхтите и организацията на отсрещния бряг в Румъния. Срамно е, че към Дунав, вместо както в цялото европейско трасе, където по реката има развъртян туризъм, развита промишленост, българската страна се намира в трагично положение. Трябва да освободим България от това ръководство и да дадем опция на бизнеса за спокойна законова конюнктура в партньорство с българската страна, да освободим Дунавския завършек на България и да дадем на българския бизнес да глътне въздух и да доведем страната до резултати, които да карат нашите колеги-румънци, на които поисквам всичко най-хубаво – те са наши другари и сътрудници, да ни гледат насреща с бинокъла и в околните години да се изравним по стандарт с тях и с Румъния “, сподели проф. Румен Гечев.
Проф. Гечев прояви забележителни умения и опитност с корабните въжета, помагайки на лодката да дебаркира на Никополския рейд. С не по-малка умелост започва и рулирането в посока Свищов дружно с част от претендентите за народни представители от листата на " Българска социалистическа партия за България " в 15-ти МИР Плевен.

От Българска социалистическа партия приканват гласоподавателите да наблюдават " Лодката на свободата в 4-дневното й корабоплаване по Дунав.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР