Николай Петров не знаел, че дава обществени поръчки на мъжа

...
Николай Петров не знаел, че дава обществени поръчки на мъжа
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Николай Петров не знаел, че дава обществени поръчки на мъжа на дъщеря си

Николай Петров не знаел, че дава публични поръчки на мъжа на щерка си. Това позволи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Той направи изказване пред публицисти в Народното събрание.

Припомняме, че здравният министър подаде оставка незабавно след следствие на Би Ти Ви. От него стана ясно, че Петров като шеф на ВМА е подписал поръчки за 1,6 млн. лв. към особено основана за търговете компания на мъжа на дъщеря си.

След въпрос дали това е редно и дали е морално, Цветанов отговори: „ Не е морално, несъмнено. Аз знам, че това е най-хубавата оферта, която е дадена. Вчера, когато говорихме с Валери Симеонов и с сътрудниците - споделят, че даже самият Николай Петров не е знаел, че това е индивидът, който живее на фамилни начала с неговата щерка. Разберете, не желаеме да бъдем проверяващ орган и морална политическа полиция. Ние се съобразяваме с публичните настройки и с това, което провокира сериозен негатив в ръководството и с персоналното решение на Николай Петров.”

Цветанов напомни, че прокуратурата не е стартирала наказателно гонене по случая.

По думите му, проф. Петров е потвърден експерт. „ Поне до момента не бях чул някой да приказва нещо неприятно за него. Той е толкоз деликатен и ерудиран, не съм участвал и не съм чул да е повишил звук. Винаги е доста консенсусен и търси разговора, с цел да реши проблемите, които стоят “, сподели Цветанов.

Той подочул, че един някогашен длъжностен вицепремиер тези дни ровил из лечебните заведения, с цел да търси компромати. Цветанов обаче отхвърли да назове името му, тъй като това било единствено кулоарна приказка.

На този стадий нямало утвърдено име за нов здравен министър.

Флагман.бг
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР