Николай Габровски сам ще избере експертите и министрите в кабинета. Това

...
Николай Габровски сам ще избере експертите и министрите в кабинета.
Това
Коментари Харесай

Захариева: Габровски сам ще избере експерти и министри

Николай Габровски самичък ще избере специалистите и министрите в кабинета.

Това съобщи в „ Тази заран “ по bTV националният представител от ГЕРБ-СДС и някогашен министър на външните работи Екатерина Захариева.

„ Надявам се да ни осведоми, въпреки всичко. Предполагам, че към момента не е подготвен. Той има свободата да избира тези хора. Нашият и неговият знак е, че желаеме необятна коалиция, да се разберем по значимите неща, които не чакат. Парите по Плана за възобновяване няма да дойдат, в случай че не се одобряват поради немощта на предходното ръководство да придвижи каквото и да било. Имаха голямо болшинство в предходния парламент, само че бяха безпринципна позиция “.

„ Надявам се, че опитът за образуване на кабинет не е провален. Правим всичко допустимо да има държавно управление с цената на огромни политически взаимни отстъпки. Надявам се и другите партии да създадат това, тъй като всички ще понесем отговорност. Ние имаме 67 представители, а на 121. Още от първия ден на Народното събрание демонстрираме друг метод “.

„ Демократична България “ има доста допирни точки. Надявам се в късото време да премислят позицията си. Не единствено тежката зима ни чака, само че и Шенген и еврозоната. Започват да ни питат имаме ли държавно управление и парламент. От първия ден „ Продължаваме промяната “ ни тласка към нови избори, тъй като не могат да преживеят резултатите “, уточни тя.

„ ГЕРБ-СДС няма да търси самостоятелни депутати. Това не е нашият метод, ние не сме „ Продължаваме промяната “, добави Захариева.

„ Имаме негатив, спад в гласоподавателите, само че сме първа политическа мощ. По времето на ръководството на ГЕРБ хората не са се тормозили дали ще мога да си платят сметките, дали още нямат дърва. България е стояла устойчиво. В момента стоим непоносимо външнополитически “, акцентира националният представител.

ГЕРБ-СДС е подготвена за диалог за правосъдна промяна, посочи националният представител.

 „ Имаме доста ясно написано в програмата – делене на Висшия правосъден съвет на две. В Конституцията би трябвало да стане, тъй че съдиите да дават отговор за съдиите, а прокурорите – за прокурорите. Отговорност на основния прокурор “.

Според Захариева персонифицирането на промяната е неверен метод, а промяната на основния прокурор Иван Гешев няма да реши проблемите.

„ Чакаме да се внесе законопроектът, който работиха 8 месеца от „ Демократична България “, който беше изпратен за мнение от Венецианската комисия, който беше с извънредно доста бележки и рекомендации. Много рекомендации имаше, преработи се от служебния кабинет и ще бъде разискван в зала. Мандатът на основния прокурор би трябвало да е един с неспособност за повтаряне “.
Шенен
Захариева дефинира решението на Нидерландия и Австрия за отхвърлянето на България и Румъния за членове на Шенген е нездравословно за Европейския съюз и е радостна вест за Русия и Владимир Путин.

 Румъния връчи протестна нота на австрийската посланичка в Букурещ
Този жест на Австрия ще има „ неизбежни последствия “ за връзките сред двете страни, споделят от Министерство на външните работи в Букурещ
„ България утежни доста средства и човешки старания във външната граница на Европейския съюз. Една от аргументите, които те не споделиха гласно, е политическата неустойчивост в България “, акцентира някогашният външен министър.
   
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР