Николай Бодуров няма нужда от представяне. Той е един от

...
Николай Бодуров няма нужда от представяне. Той е един от
Коментари Харесай

Бодуров: Чужденците в ЦСКА не осъзнават какъв шанс имат

Николай Бодуров няма потребност от показване.

Той е един от най-хубавите български бранители в последното десетилетие, като игра за Литекс, Фулъм, Мидтиланд, ЦСКА, иранския Естеглал и родния си Пирин Бл.

Всъщност 36-годишният Бодуров и в този момент се води футболист на „ орлетата “, само че треньорът Христо Янев не разчита на него.

С Бодуров, който без подозрение е измежду най-интересните събеседници, приказваме за протичащото се в Пирин, в ЦСКА и несъмнено – в националния тим.

- ЦСКА влиза ранен при гостуването на Пирин след слабата продукция против Левски. Как съгласно теб ще приключи този мач?
- С оглед на показаното от Пирин против огромните тимове, чакам доста сложен мач за ЦСКА. Все отново Пирин направи еднакъв с Левски, победи Лудогорец в Разград, а и ЦСКА нямат право на неточност. Все отново обаче мисля, че гостите ще завоюват с един гол разлика, въпреки че това няма да се случи елементарно.

- Макар и дните от дербито сред ЦСКА и Левски да минават, пристрастеностите към този мач не отшумяват. Каква е твоята позиция?
- Същата като на цяла България. Телевизорът ми се разплака от ниското качество на игра. ЦСКА несъмнено трябваше да подходи по-смело. Все отново Левски е по-назад в класирането, смениха треньора, имаше катаклизми в клуба. ЦСКА трябваше да победи непременно. Вместо това се получи тъкмо противоположното. Левски игра по-надъхано и даже Ивелин Попов изпусна дузпа, която в случай че беше вкарал, можеше да кажем, че Левски е победил справедливо. За страдание гледахме най-слабия футбол в най-силния на хартия мач в България.

- Как би коментирал фактът, че ЦСКА за пръв път в историята излезе в дербито единствено с чужденци?
- Точно това е повода за тяхната вяла и незаинтересована игра. Чужденците не схващат какво значи Вечното дерби. Те излизат, играят, прибират се у дома и си взимат парите. Бил съм чужденец в други страни и знам какво е. Тук не приказваме за качества. Всяко едно българско дете знае какво значи ЦСКА – Левски. Гледа този мач, пораства с него. И когато стане футболист, схваща неговата значителност. При чужденците това го няма. Знаете ли, че някои от българите плачат, когато изгубят Вечното дерби... Когато българин излезе в най-големия мач, даже и да не е най-качественият футболист, играе стимулирано и даже може да поведе своите съотборници.

- Кой съгласно теб ще стане първенец на България – ЦСКА или Лудогорец?
- Ако ЦСКА завоюва всички мачове до края на сезона, ще е първенец. Други години, в които сме се борили с тях за купата, постоянно те са били пред нас, а в този момент всичко зависи от ЦСКА. Лудогорец също не демонстрира най-хубавото си лице, само че все печели – дали с шанс, дали с качества на футболистите. Истината е, че мачът сред двата отбора на „ Армията “ в другия кръг ще е решителен. Ако ЦСКА бие в действителност ще направи огромна крачка към продобиване на купата. Футболистите на ЦСКА би трябвало да изядат терена и да се възползват от шанса, който им се открива.

- Имат ли обаче множеството футболисти на ЦСКА шампионски нрав?
- Все още го нямат, като това се видя и в дербито с Левски. Просто като че ли множеството чужденци не правят оценка каква неповторима опция се е разкрила пред тях.

- Какво правиш ти сега? Тренираш ли, по какъв начин уплътняваш дните си?
- Тренирам за лятото за плажа (смее се). В интерес на истината упражнявам непрекъснато, ритвам с другари, отивам на фитнес. Поддържам форма. Не желая да споделям, че ще спирам с футбола, само че пък и не знам дали ще продължа.

- Докога е твоят контракт с Пирин?
- До лятото на 2024 година Има още много време, в случай че клубът не банкрутира през лятото.

- А на кой е решението да не играеш – на Христо Янев или на управлението?
- То управлението към този момент го няма. Ако се смени старши треньора, ще преговаряме. Аз имам равнището и физиката да играя, само че по-скоро в този момент желая да оказвам помощ на треньора. Нервите ми няма да устоят да играя на това ниско равнище. Не ми се търчи като преносвач. Прав е Станимир Стоилов като споделя, че в България треньорите са слаби. Не всички, несъмнено. Но множеството са слаби. Техните тимове демонстрират неатрактивна игра. Всъщност при някои отбори виждаме страшна грозота. Абсолютно негледаем футбол.

- Ще се избави ли Пирин от банкрут?
- В интерес на истината финансовото състояние е доста тежко. От Общината споделят, че нямат пари да устоят клуба. Добре, кажете ми по какъв начин община като Монтана съумява да устоя футболен, волейболен и баскетболен тим... Ако в една община желаят да дават пари за футбол, ще го създадат. Все отново в Благоевград е единствено един тим – Пирин.

- А ще се избави ли от изпадане тимът, чисто спортно-технически?
- Ще е мъчно. В множеството мачове на Пирин най-хубавият състезател е вратарят. Това приказва задоволително.

- Имаш ли да кажеш нещо за Христо Янев, откакто преди време го назова „ мъж с основно „ Ж “?
- Не желая да му загатвам името. Ако всичко това, което споделих, може да се оспори от него, дано заповяда.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР