Никола Конанов, Петре Григораш и Диян Божилов отново в жълто-зеления

...
Никола Конанов, Петре Григораш и Диян Божилов отново в жълто-зеления
Коментари Харесай

Звезден мач между легендите на Добруджа и България за вековния юбилей на футбола в Добрич

Никола Конанов, Петре Григораш и Диян Божилов още веднъж в " жълто-зеления " екип против бронзовите медалисти от САЩ'94 Бончо Генчев, Даниел Боримиров и Ивайло Йорданов - звезден мач сред легендите на Добруджа и някогашни национали на България е кулминационната точка в програмата, с която ще бъде маркирана 100-годишнината на футбола в Добрич. С организацията на събитието се е заел основният управител на Футболен клуб Добруджа Светослав Петров. Въпреки че разполага с по-малко от месец за подготовката му, той е напът да обезпечи на почитателите представление от най-висока класа.

Честването на юбилея ще бъде в навечерието на празника на Добрич – на 24 септември, изясни Светослав Петров в изявление за медийна група „ Добруджа “.

Началото на тържествата ще бъде сложено в 13.00 часа в огледална зала „ Нели Божкова “ с показване на книгата „ 100 години футбол в Добрич “. Нейни създатели са Илия Кишишев и Петър Петров. Книгата съдържа богат снимков материал, цялостна статистика за класиранията, състава и най-интересните мачове през годините, както и доста любопитни истории.

Програмата ще продължи на стадион „ Дружба “ от 17.30 часа с награждаване на заслужили ветерани на Добруджа със значки и грамоти от БФС, клуба и Община Добрич. След това следва гвоздеят на програмата - мачът сред легендите на Добруджа и известни някогашни национали на България.

Най-опитен в състава на домакините ще бъде един от огромните любимци на добричката аудитория – рекордьора по мачове за Добруджа Никола Конанов, който цяло лято е упражнявал именития си финт на плажа в Албена и още веднъж ще го забележим в деяние.

Светослав Петров е приказвал още с Недко Недев, Диян Божилов, Светослав Кръстев, Венко Попов, Емил Мицански и мн. други. Поканен е и Серж Йофу, който се е завърнал в родината си Кот‘Д‘Ивоар, само че, заради дребното време за организация, мъчно ще успее да изкара виза и да откри самолетен билет. Атаката на Добруджа се чака да бъде водена от различен именит чужденец – румънската машина за голове Петре Григораш. Самият Светослав Петров също може да влезе в игра, само че това ще бъде решение на треньора. За поста ще бъдат поканени Кольо Марков, Петър Жеков, Янко Динков, Иван Манолов и други

В звездния тим личат имената на доста медалисти от Световното състезание в Съединени американски щати през 1994 година, както и на най-хубавите футболисти на страната от предишното десетилетие.

Дончо Донев, Ивайло Йорданов, Бончо Генчев, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Елин Топузаков, Георги Иванов, Христо Янев, Велизар Димитров, Георги Чиликов, Златко Янков и Радостин Кишишев се ангажираха, че най-вероятно ще съумеят да дойдат, заяви Светослав Петров.

„ Хората в Добрич заслужават този празник за 100-годишнината на Добруджа, тъй като градът и тимът постоянно са се славели с огромната посещаемост на мачовете “, добави Светослав Петров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР