Никога няма да бъдете щастливи, ако продължите да търсите от

...
Никога няма да бъдете щастливи, ако продължите да търсите от
Коментари Харесай

Не всичко е необходимо за щастието

" Никога няма да бъдете щастливи, в случай че продължите да търсите от какво се състои щастието. Никога няма да живеете същински, в случай че постоянно издирвате смисъла на живота. "

Албер Камю

Като възрастни постоянно настояваме, че имаме потребност от тъкмо избрани условия, с цел да се почувстваме щастливи. Нещо все не доближава и не е наред. Истината е обаче, че с цел да усетим благополучие, имаме потребност от доста по-малко, в сравнение с си мислим, напомня блогърът Марк.

Той размишлява по тематиката, предизвикан от къса преживелица на улицата. Веднъж отивал до кафене в Остин, щата Тексас, и детенце му помахало от прозореца на тръгващ на светофар учебен рейс. " Когато му помахах назад видях на лицето му да се изписва изненада и по-късно неимоверно благополучие, единствено тъй като бях го сторил. Това ми напомни от какъв брой малко се нуждаят децата, с цел да ги направи нещо щастливи ", споделя той. И изрежда няколко от нещата, от които съгласно него не се нуждаем, с цел да бъдем щастливи в сегашното, когато в действителност се случва животът.

Те са следните:

1. Идеалните условия.  Щастливците не живеят с тях, а по-скоро с избран комплекс от настройки, твърди Марк. Те избират да бъдат положителни.

2. Одобрението на всеки.  Най-големият затвор, в който прекарваме живота си, е мисленето " какво ще си кажат хората ".

3. Перфектно минало.  Не би трябвало да разрешаваме на сенките от предишното да затъмнят светлината на вратата, която води към сегашното и бъдещето. Важно е да извиним и да гледаме напред. Само тъй като предишното не се е получило такова, на каквото сме се надявали, не значи, че бъдещето няма прелестно да ни изненада и животът да ни опровергае като скептици. Докато човек диша, в никакъв случай не е късно.

4. Пълен надзор над живота.  Животът непрекъснато се трансформира и ние с него. Той е кръг, който не стопира да се движи. Всеки край е начало на нещо ново. Всеки излаз е вход към друго. Живейте, учете и забравяйте. Не се блокирайте с обвинявания и самообвинения за неща, които не са в контрола ви. Единственото, което можете да контролирате, е по какъв начин реагирате по отношение на нещата – позитивно или отрицателно, счита блогърът.

5. Безгрижен живот без стрес.  Не чакайте, до момента в който всичко се подреди – няма да се случи. Винаги ще има провокации, спънки и по-малко от съвършени условия.

6. Всичко, което нямаме.  Намираме се тук, в този момент, с това, което имаме. Поемете мирис! Насладете се! Има нещо значимо, което забравяме във всекидневието - да се усмихваме. Щастието е да оценяваш това, което имаш, и да се радваш на хора, места, предмети и събития в живота си, поради неповторимата им същина.

7. Много пари.  Ако броим с какво сме благословени по-често, в сравнение с парите си, ще сме доста по-богати. Дръжте парите в мозъка си, само че отвън сърцето. Никога не ставайте прекомерно заети да изградите персонален живот. Подхранвайте духовния си напредък. Истинският измерител на благосъстоянието е какъв брой ще костваме, в случай че изгубим всичките си пари.

8. Събития в друго място и време.  Не съсипвайте днешния ден, фокусирайки се върху друго време и място. В настоящия миг създавате история и наследство. Не позволявайте животът да се изплъзне, без да го почувствате. Щастието е пътешестване. Отворете очи и наблюдавайте процеса.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР