Новият старши треньор на Ботев (Враца) Тодор Янчев разкри, че

...
Новият старши треньор на Ботев (Враца) Тодор Янчев разкри, че
Коментари Харесай

Тодор Янчев: Не се замислих, когато получих предложение да поема Ботев

Новият старши треньор на Ботев (Враца) Тодор Янчев разкри, че главната му концепция отпред на тима ще бъде да работи най-вече с български футболисти.

Наставникът показа, че се водят диалози за привличането на нови играчи и призна, че Христо Янев го е срещнал в елементи с ситуацията в клуба.

- Г-н Янчев, какви биха били първите ви думи като треньор на Ботев?

- Щастлив съм, че мога да работя в клуб, който има изключителни обичаи в българския футбол. Дълги години е в елита на България, а когато получих предлагането от господин Вангелов, не се замислих доста. Горд съм, че ще работя в подобен клуб.
 Вангел Вангелов: Ботев (Враца) желае да построи тим от български играчи
Вангел Вангелов: Ботев (Враца) желае да построи тим от български играчи

" Тодор Янчев ни впечатли с визията си за футбола "

- Днес господин Вангелов сподели, че политиката на клуба ще бъде да се залага на български футболисти, по какъв начин оценявате посоката, която поема клуба?

- Да, такава ще ни бъде задачата и концепцията да работим с повече българи и да ги развиваме. По този метод ще върнем и хората по трибуните. Двамата гледаме в една посока и ще успеем оптимално да притеглим български качествени играчи, с цел да отговорим на равнището на Първа лига. Наистина това е огромно предизвикателство, още повече, че ще би трябвало да се съобразяваме и с избрани финансови параметри, а също по този начин ни трябват качествени играчи, които хем да желаят да се развиват, хем би трябвало да изпълнят задачите. Към момента българските играчи търпят малко рецензия и виждам, че има тимове, които напълно разчитат на чужденци.

- Ясен ли е екипът, с който ще работите?

- Да, този въпрос към този момент е напълно изчистен. Виктор Димитров ще бъде мой помощник-треньор, Христо Митов остава треньор на вратарите, а Ивайло Младенов ще остане кондиционен треньор.

- Имате ли изясненост за нови попълнения и футболисти, на които няма да се разчита?

- Има изясненост, въпросът е, че сега се водят диалози. Тепърва с управлението ще работим в тази посока. Ние би трябвало да запазим ядрото от остарелия тим, а също по този начин и да забележим какви играчи могат да се вземат от българския пазар.

- Каква е програмата за лятната подготовка?

- Ще създадем първа подготовка на 15 юни. Търсим съперници за контролни срещи, имаме 1-2 дати свободни дати, на които ще би трябвало да намерим тимове. Ще се готвим напълно на българска земя. - С някогашния старши треньор на тима Христо Янев сте някогашни съотборници и другари, успяхте ли да си предадете щафетата?

- Да, Ицо извънредно доста ми оказа помощ и съм му признателен. Той ме вкара в кухнята и ме срещна в елементи с ситуацията в клуба. Много е хубаво, когато имаш противоположна връзка с човек, който е работил на съответното място. Това е плюс за всеки треньор.

Наставникът показа, че се водят диалози за привличането на нови играчи и призна, че Христо Янев го е срещнал в елементи с ситуацията в клуба.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР