Никога не сме разработвали план Б“, защото това би означавало,

...
Никога не сме разработвали план Б“, защото това би означавало,
Коментари Харесай

Заев: Не искам да говоря за „план Б“ за европейска интеграция

Никога не сме разработвали „ проект Б “, тъй като това би означавало, че се отхвърляме от „ проект А “, съобщи през днешния ден министър председателят на районен съд Македония отговаряйки на въпрос дали страната има " проект Б ", в случай че договарянията за участие с Европейски Съюз не стартират през декември.
„ Не желая да приказвам за проект Б, би трябвало да успеем “, сподели Заев.
Според него единственият вид е да се намерят решения с почитание и взаимно схващане. „ Вярвам, че има решения за тези въпроси, които са предизвикателство “, сподели македонският министър председател.
Той съобщи, че има вяра, че смесената Българо-македонска комисия по историческите въпроси ще може да откри решение, защото, както той сподели, през вчерашния ден имаха " прекрасен позитивен ден ".
„ Ние сме доста дребен район, исторически сме свързани между тях и имам вяра, че ще бъдем умни, че общата история от предишното ще ни направи по-големи другари, а не да ни раздели “, добави Заев.
 Заев: Работи се по казуса с България, скоро ще посетя София Заев: Работи се по казуса с България, скоро ще посетя София
По казуса с България се работи и скоро чакам да посетя София – преди Берлинския развой, съобщи министър председателят на Северна Македония...
Той акцентира, че има задоволително време за разглеждане на други отворени политически въпроси, с цел да продължи процесът на европейска интеграция на с взаимно задоволство от провеждането на първата междуевропейска конференция през декември
„ Казах, че не би трябвало да изключваме опцията това да не се случи, само че в това време споделих, че ще създадем всичко, с цел да можем да намерим решение. Нашият народ, целият македонски народ е положително надъхан към българския народ, а българският народ е положителен към македонския народ. Вярвам, че (българският) министър-председател желае да продължи да оказва помощ за интеграционните процеси на Западните Балкани, само че също и на Северна Македония в Европейския съюз, и в тази светлина ще намерим решения. Вярвам, че идва интервалът на разгласяване на позитивна информация. Аз съм безвъзвратен оптимист и посредством оптимизъм и положително мислене виждам опция за триумф “, сподели Заев.
Според него, в случай че Гоце Делчев не съществувал, трябвало да бъде фиктивен, с цел да може той да бъде мост за другарство сред двете страни, съобщи МИА [агенцията беше объркала името на Гоце Делчев и беше написала „ Гоце Деллев “. А и концепцията на македонския министър председател е странна, доколкото Драги Георгиев, съпредседателят от македонска страна на двустранната комисия, неотдавна съобщи, че настояването на България да бъде разпознат като българин остава недопустимо за македонската страна – бел. ред.].
„ Вярвам, че ще бъдем европейци и с европейски дух ще можем да намерим мъдри решения, с цел да можем да си оказваме помощ и да вървим напред “, сподели министър председателят Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР