Никога не подценявайте содата за хляб. Тя е отличен помощник

...
Никога не подценявайте содата за хляб. Тя е отличен помощник
Коментари Харесай

Какво можем да чистим със содата за хляб?

Никога не подценявайте содата за самун. Тя е отличен асистент в кухнята, незаместим при приготвянето на теста. Далеч обаче не е единствено това!

Тя е и универсално национално средство, асистент при почистването. Дезинфекцира и почиства напряко всичко. Безопасна е за здравето, не е рискова за хората с алергии, няма миризма, евтина е и идеално почиства голям брой замърсявания.

Запасете се с няколко пакета сода за самун и никаква нечистотия няма да ви уплаши.

Почистване на остаряла тапицерия

Разтворете във вода сода за самун и натрийте мебелите, които са зацапани или миришат неприятно. Може да почистете с прахосмукачка след 15 минути и се насладете на получената прохлада.

Чайник

Чайникът доста елементарно се замърсява от вътрешната страна. Влияние оказва качеството  на водата, а също и това, че нормално не я използваме постоянно.

Най-достъпният и елементарен метод за разчистване на котлен камък и неговото премахване е да го обработите със сода за самун.
 Използвйате сода за самун и премахнете всяка ЛОША миризма! Използвйате сода за самун и премахнете всяка ЛОША миризма!
Много постоянно облеклата ни са попили всевъзможни миризми, които даже обстойното пране е некомпетентно да отстрани изцяло от тъканите.  Про...

Почистете чайника, като го напълните с вода. След това прибавете една супена лъжица сода за самун, кипнете я и я оставете по-късно на слаб огън за половин час. Измийте чайника по-късно, напълнете го с вода и го сварете още веднъж. Така ще премахнете цялата нечистотия.

Мазен тиган

Смесете сода за самун с препарат за съдове и разтрийте мазните тигани с пастата. Мазнината ще изчезне елементарно, без доста старания.

Сребърни бижута и принадлежности за хранене

Ако вашите сребърни бижута изгубят блясъка си, поставете тогава фолио на дъното на тенджера. Прибавете 60 грама сода бикарбонат, прибавете 1 литър гореща вода и поставете бижутата във вода. Кипнете ги на слаб огън за към 15 минути. За 3-4 минути ще забележите по какъв начин изсветлява металът. Почистването на среброто със сода ще върне истинския им искра.
 Содата за самун защищава тялото от куп заболявания Содата за самун защищава тялото от куп заболявания
Присъства в съвсем всяко домакинство, нормално се употребява в кухнята, козметика и почистващи препарати - приказваме за сода за самун. На к...

Обувки

Содата за самун прави отлична работа за унищожаване на неприятната миризма от обувките ви. Най-добре работи върху кожени ботуши и обувки, само че може да се употребява и за премахването на миризмата на пот в маратонки или кецове да вземем за пример.

Вземете неголямо количество сода за самун и го сложете в обувките си. Оставете  ги по този метод за времето от един час. След като това време измине, тогава ви остава да премахнете содата от обучките  и няма да остане и диря от неприятната миризма.

Кутии за храна

Замърсят се много бързо. Бихте могли да ги освежите с помощта на  гъба, поръсена със сода бикарбонат. Може също да избършете даже и най-упоритите петна с паста от сода за самун и малко топла вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР