Никакви пейки и бирички, бирата само пред телевизора. Това каза

...
Никакви пейки и бирички, бирата само пред телевизора. Това каза
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Никакви пейки, биричката само вкъщи


Никакви пейки и бирички, бирата единствено пред тв приемника. Това сподели шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев по радио „ Фокус “. Той подсети, че парковете към момента са затворени, а пейките са неразрешени да се употребяват. Там, където не са паркове, не е редно на близко да стоят хора. Разговорите би трябвало да са сред хората на към 1,5-2 м, наложително с маски. Трето, постоянно на слънчевата страна. Слънцето е най-силният дезинфекциращ фактор на градската среда, акцентира още Кантарджиев.

Никой не си прави заблуда, че с каквито и ограничения ще спре една въздушно-капкова зараза. Това не се е случвало на никое място в историята и в никоя страна, сподели от своя страна основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в „ Панорама “ по Българска национална телевизия. Това, което се опитваме да създадем и съумяваме, е да държим инфекцията под прочут надзор, да отлагаме нейното развиване и най-много да смачкаме върха. Той да не е изострен, да не се чудим къде да одобряваме болните, да нямаме инсталация, да нямаме медикаменти. Това успяхме за момента да го реализираме, изясни той. И добави, че ще бъде доста тъпо, „ в случай че в този момент не устоим по чисто прочувствени аргументи “.

Вероятно първата стъпка за облекчение на ограниченията против коронавириуса ще бъде отваряне на парковете и Витоша. Това ще стане, в случай че хората съблюдават разпоредбите, посочи доктор Кунчев.

Очевидно, че при нови 90 случая за 24 часа, се катерим към по-стръмна крива. Нека да забележим по какъв начин ще продължат нещата през идната седмица, с цел да можем да отчетем някаква наклонност, посъветва той.

Ако отслабим ограниченията, отиваме към гръцкия и турския вид, предизвести доктор Кунчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР