Никакви американци не са стъпвали на Луната, всичко е измислица,

...
Никакви американци не са стъпвали на Луната, всичко е измислица,
Коментари Харесай

Наистина ли са били на Луната?


Никакви американци не са стъпвали на Луната, всичко е небивалица, настояват мнозина. Кацането на Луната било просто инсценировка, снимана в телевизионно студио - и то при неприятно осветяване. А какво споделя науката?

20 юли 1969 година: Едуин Олдрин на Луната, сниман от Нийл Армстронг

Преди 50 години за първи път на Луната стъпват хора: американските астронавти Нийл Армстронг и Едуин Олдрин. След тях на Луната са били още 10 американци. Само че мнозина настояват, че всичко това е небивалица.

Нима кацането на Луната е било единствено инсценировка, снимана в телевизионно студио - и то при неприятно осветяване? Пък и тези дилетантски неточности - да вземем за пример това, че американският байрак се развява, макар че на Луната, както е известно, няма атмосфера. Пълен парадокс! Нима всичко е било политически скрит план на американците, единствено с цел да натрият носа на руснаците и да им кажат " Ето, че ние успяхме, а вие - не "? В годините на Студената война сходни способи си бяха в реда на нещата.

А машините за земетръси и кемтрейлс?

И тъй като сме на тази вълна, дано споменем и още нещо: в пустошта на Аляска се намирала тайнствената изследователска станция HAARP, която можела да провокира трусове. Тя била в положение да манипулира международния климат и по този метод да тероризира целия свят. Нанесете в Google името HAARP и вижте единствено какъв брой доста попадения ще излязат.

Искате ли още една сходна история? Ето Ви: кемтрейлс - тези бели линии по небето, които се пробват да ни продават за безобидни следи от кондензирала пара. В реалност обаче самолетите изпълнявали загадка повеля да пръскат от горната страна с химикали, с цел да трансформират климата и времето, а и да тровят хората.

Мнозина обичат тайните теории

Няма точни данни за броя на хората, които имат вяра на сходни неуместни теории. Нито пък за това дали през днешния ден те са повече, в сравнение с едно време. Интернет и обществените медии обаче извадиха на показ огромен брой неуместни съзаклятнически теории, чиито последователи се усещат разбрани и имат чувството, че към този момент не са някакво нищожно малцинство.

Научни опити демонстрират, че последователите на сходни теории са обзети от маниакалното разбиране, че принадлежат към някакъв дребен, само че доста първокласен кръг от отдадени.

Една от дребното фотоси, показващи Нийл Армстронг на Луната. Направена е от Едуин Олдрин.

Пример за това е книгата на американеца Бил Кейсинг, оповестена през 1976 година под заглавие " Ние в никакъв случай не сме били на Луната ". Кейсинг не е академик, инженер или механик. Темите, по които е писал като създател, са били свързани със селското стопанство, кулинарното изкуство, налозите. Ето кои са четирите най-популярни " доказателства ", които той привежда в поддръжка на своята теза за (не)кацането на Луната:
Редакцията предлага
1. Развяващият се байрак: Твърди се, че американският байрак, забит по повърхността на Луната от Нийл Армстронг и Едуин Олдрин, не е можел да се развява от вятъра, тъй като на Луната няма атмосфера.

Науката дава отговор: Знамето не се е развявало от вятър. То се е движело, единствено когато двамата астронавти са го докосвали и забивали по лунната повърхнина. А неналичието на атмосфера на Луната резервира придвижванията на знамето за доста по-дълго време, в сравнение с Земята. Освен това флагът е бил закрепен благодарение на напречна спица, която да го демонстрира като развято.

2. На фотосите не се виждат никакви звезди: Твърди се, че неналичието на звезди е доказателство за това, че фотосите са били направени в студио.

Науката дава отговор: Липсата на атмосфера на Луната фактически дава опция за фантастична панорама към звездното небе. Но по времето, по което американските астронавти са били на лунната повърхнина, там е било ден. Освен това повърхността на Луната, спускателният уред и самите астронавти са били толкоз мощно осветени от Слънцето, че слабата светлина на звездите не се е забелязвала.

3. Снимките са прекомерно съвършени: Твърди се, че фотоапаратите " Hasselblad ", които астронавтите носели със себе си, не са имали оптичен визьор. Как тогава са могли да създадат толкоз съвършени фотоси?

Науката дава отговор: Не всички фотоси са били съвършени. В архивите на НАСА има безчет нефокусирани фотоси. Публикувани са били единствено най-хубавите.

4. Сенките падат напряко: На някои фотоси се вижда, че сенките не са паралелни на самите обекти. Тъй като Слънцето е било единствен източник на светлина, би трябвало всички сенки да са паралелни, а веднага като не са, значи е имало някакви прожектори.

Науката дава отговор: Паралелността постоянно е въпрос на вероятност. Да вземем за образец железопътните релси. Имаме възприятието, че те се сливат в далечината, въпреки че сигурно не престават да са паралелни. Това важи освен на Земята, само че и на Луната.

Нийл Армстронг и Едуин Олдрин, снимани от Майкъл Колинс

Съществуват и други тайни теории, съгласно които американците в действителност в никакъв случай не са били на Луната. Всички те обаче са оборени от науката. Така че можем да твърдим, че американците фактически са стъпили на Луната. В последна сметка по това време даже Съюз на съветските социалистически републики не сложи под въпрос американския триумф в Космоса, а знаем, че в годините на Студената война двете страни се надпреварваха да се упрекват в какво ли не.

И още нещо: общо 400 000 души са работили по подготовката на лунните задачи " Аполо ". Следователно има премного очевидци, които все в миналото щяха да се разприказват, в случай че фактически бяха видели нещо подозрително.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР