Никакъв позитивен ефект не се очаква от частичното влизане на

...
Никакъв позитивен ефект не се очаква от частичното влизане на
Коментари Харесай

Бобева: Никакъв позитивен ефект не се очаква от частичното влизане на България в Шенген

Никакъв положителен резултат не се чака от частичното влизане на България в Шенген. Мисля, че политическият език няма нищо общо с икономическите действителности, а те са, че нашият експорт, главно към еврозоната, е по сухоземните пътища, а не по въздушните, нито по водните.

Това съобщи проф. Даниела Бобева, учител по финанси, в предаването " 12+3 " по БНР.

Бившият стопански вицепремиер в държавното управление на Пламен Орешарски направи прогнози за стопанската система у нас през 2024 година

Няма да има никакви положителни стопански измерения от тази политическа победа, както ръководещите я оцениха, предизвести Бобева.

И добави, че България не става и по-привлекателна дестинация за непознати вложения. Икономистът разяснява, че сигналът за частичното влизане в Шенген е неприятен - нещо не сме създали и довършили.

" Има и още един неприятен сигнал за вложителите от трети страни, вкарва се режим, при който ще бъдат сложени в скрининг по-големите вложения, въвеждане на налог върху мултинационалните компании. Аз не знам на какво се гради този оптимизъм към задграничните вложения ", аргументира се проф. Бобева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР