Ник Кирьос се оттегли от тазгодишния Уимбълдън. Миналогодишният финалист даде

...
Ник Кирьос се оттегли от тазгодишния Уимбълдън. Миналогодишният финалист даде
Коментари Харесай

Без миналогодишния финалист: Нова контузя изважда Ник Кирьос от Уимбълдън в последния момент

Ник Кирьос се отдръпна от тазгодишния Уимбълдън. Миналогодишният финалист даде през днешния ден конференция и въпреки да не отхвърли, че изпитва известни въпросителни към физическото си положение, то увери по какъв начин е направил всичко допустимо да се приготви по най-хубавия вероятен метод за шампионата и влиза със съществено самочувствие в конкуренцията. Изглежда обаче проблемите на австралиеца не се изчерпват с интервенцията на коляното, която претърпя при започване на годината и той ще би трябвало да изчака още известно време, с цел да изиграе втория си формален мач за 2023-та, а ето и по какъв начин самият Ник разгласи решението си да се отдръпна от надпреварата, което се дължи на различен тип контузия:

" Изключително трагичен съм, че би трябвало да се отдръпва от тазгодишния Уимбълдън. Изпитах болежка в китката през предходната седмица в Майорка и взех решение да мина през скенер, вземайки защитни ограничения по въпроса. За страдание, то се оказа, че имам скъсана връзка на китката. Направих всичко допустимо, с цел да мога да играя на шампионата и съм отчаян, че нямах нужното време за подготовка преди Уимбълдън. Ще се завърна и прави оценка поддръжката от почитателите, както постоянно съм го правил " - гласи известието в обществените медии на някогашния номер 13 в света.

Така мястото на Кирьос ще бъде заето от небезизвестния Фабиан Марожан, който на Мастърса в Рим сервира голяма сензация, отстранявайки Карлос Алкарас, а ние ще можем да забележим екстравагантният канберец назад в игра чак за турнирте в Северна Америка, където в края на юли има да пази купата си във Вашингтон.

Sorry to hear your news - wishing you a swift recovery and hope to see you back on our courts next year
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР