Нигерия, Сенегал и Алжир критикуваха усилията на Украйна да привлече

...
Нигерия, Сенегал и Алжир критикуваха усилията на Украйна да привлече
Коментари Харесай

Украйна ще набира войници и от Африка

Нигерия, Сенегал и Алжир подлагаха на критика напъните на Украйна да притегли чуждестрани бойци , с цел да се опълчи на съветската инвазия, осведоми " Дойче Веле ". Според немската медия на призва ще се отзоват доброволци, в случай че са сигурни, че даже да загинат фамилията им ще бъде " добре обезпечено ". Те са реагирали на апела на президента на Украйна Володимир Зеленски, който предходната седмица прикани съидейници да се бият в отбрана на страната му против съветската инвазия.

Според Райън Къмингс, шеф на Signal Risk, основана в Южна Африка консултантска компания за ръководство на риска за сигурността, президентът Зеленски може да се възползва от тежките социално-икономически условия в Африка , с цел да примами африканските бойци в Украйна.

Той сподели, че като премия може да се схване даването на украинско поданство или обезпечаването на някаква форма на финансова отплата за присъединяване в спора на страната на Украйна.

Въпреки това някои африкански страни уверено осъдиха апела на Украйна към техните жители да се причислят към " интернационалния легион " против съветската инвазия.

В понеделник Нигерия издаде предизвестие в " Туитър " към своите жители, че няма да толерира заминаването на наемници, които да се бият против съветските войски.

Министерството на външните работи на Нигерия съобщи, че страната няма да разреши на своите жители да заминат непринудено като наемници .

Според нигерийския ежедневник The Guardian предходната седмица повече от 100 млади мъже са записали интерес да се бият за Украйна в посолството на страната в Абуджа.

Сенегал също изрази недоволството си от държавното управление на Украйна , заявявайки, че минимум 36 души в Сенегал са подготвени да се изправят против съветските сили.

Министерството на външните работи на Сенегал съобщи, че е ненадейно да научи, че посолството на Украйна в Дакар е разгласило на страницата си във " Facebook " апел задгранични жители да се причислят към армията на Украйна.
 Чехия позволи на своите жители да се бият на страната на Украйна
Чехия позволи на своите жители да се бият на страната на Украйна

Литва по-рано направи същото

В изказване държавното управление на Сенегал разкритикува самодейността и предизвести своите жители, че набирането на доброволци, наемници или задгранични бойци на сенегалска земя е нелегално.

Въпреки че тогава посолството на Украйна в Сенегал изтри обявата във " Facebook ", желанието на някои млади африканци да се бият в Украйна повдига въпроси по отношение на техният обществен профил и мотивация.

Сенегал, който поддържа необятни политически и военни връзки с Русия, беше една от 17-те африкански страни, които се въздържаха от гласоподаване по резолюцията на Организация на обединените нации от 2 март , осъждаща експанзията на Русия и призоваваща за преустановяване на сраженията.

Алжир, различен покупател на съветска военна техника , също прикани Украйна да се откаже от опитите за привличане на бойци от арабската страна. Неговото държавно управление също резервира безмълвие по отношение на нахлуването на Русия в Украйна.

Украинският президент разгласи създавнето на " интернационален легион " от добровлци , подготвени да се бията за страната му, като доброволците би трябвало да се обръщат към военните аташета на украинските посолства по света.
 Създадоха спецотдел към разузнаването на Украйна за интернационалния легион
Създадоха спецотдел към разузнаването на Украйна за интернационалния легион

Вече бил почнал да извършва задания

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР