Ние сме готови да поемем отговорността. Това заяви Кирил Петков

...
Ние сме готови да поемем отговорността. Това заяви Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков поиска от Нинова да подкрепи ветото на президента

„ Ние сме подготвени да поемем отговорността ". Това съобщи Кирил Петков пред Нова тв след неуспеха на първия опит за постоянен кабинет. Сега е ред на Политическа партия да получат втория мандат за сформиране на държавно управление.

„ Днес входирахме всички законопроекти. Изпратихме писмо до всички политически партии. Утре на Председателски съвет им споделяме: „ Имаме още късмет да продължим отговорно да се движим напред с този парламент, само че не имаме вяра на думи, а на дейности ”, сподели Петков.

Ако президентът даде вторият мандат идната седмица, а Народното събрание няма време да одобри тези законопроекти, Петков сподели, че „ когато има воля, може да се откри време ”.

„ Ако на следващия ден политическите партии, които образуват над 121 гласа, кажат, че са съгласни – незабавно ще изпратим писмо до президента да ни даде време да ги гласуваме. Въпросът е дали има воля ”, сподели Петков.  

Той не удостовери името на Надежда Йорданова за претендент за министър председател.

 „ Готови ли са депутатите в това Народно събрание да работят по същинските въпроси на българите. Ако са подготвени, специалистите в двете групи – Политическа партия и Демократична България – ще бъдат открити. Хем не се крием зад специалисти, хем няма да е непременно някой да бъде на дадена позиция ”, сподели Петков.

От Българска социалистическа партия и Нинова, Петков изиска да поддържат ветото на президента и още веднъж да отворят дебата за Изборния кодекс.

„ Ако са подготвени на тези стъпки, ние сме подготвени да приказваме с тях ”, сподели Петков.

„ Не знам от кое място би пристигнал този оптимизъм за третия мандат. Ние сме подготвени да поемем отговорността. Не желаеме нищо от никой, с изключение на ползите на българските жители да се сложат на напред във времето и входираните от нас закони да бъдат приоритизирани ”, сподели Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР