Ние сме готови да поемем наложените на персонала ни административни

...
Ние сме готови да поемем наложените на персонала ни административни
Коментари Харесай

Ресторантьорите се отказаха от протестно отваряне на заведенията на 1 февруари

Ние сме подготвени да поемем наложените на личния състав ни административни санкции, само че не можем да позволим да бъдат подложени на наказателно гонене. Повечето от тях са до нас от години, страдаме дружно от началото на рецесията с COVID-19 и в този момент нямаме моралното право да желаеме от тях да станат обект и на Наказателния кодекс.
Това гласи позицията на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Решението е взето след извършени юридически съвещания.

Водени от горното и макар убеждението си, че протестно отваряне на заведенията на 1 февруари е вярно решение, сме принудени да се откажем от него, допълват от сдруженията.

Решението е подкрепено от 87,4% от членовете, които след извършена анкета, са на мнение, че при тези условия не трябва да се рискува с протестно отваряне на заведенията и слагане под риск на личния състав.

От организациите напомнят, че са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, в което го уведомяват, че от предоставените от него обществено два разновидността за отваряне на заведенията, са избрали 1 февруари 2021г. Те чакат формален отговор и показват подготвеност да преговаряме за метода, по който да отвори последният затворен бранш в България.

Обръщаме внимание, че от 1 февруари заведенията за хранене отвън хотелите и нощните заведения остават единствения затворен бранш в страната като мярка за предварителна защита на разпространяването на COVID-19. Няма здравно пояснение за какво се случва това при съществуване на под 100 на 100 000 инфектирани в продължение на седмици. Защо заведенията за хранене в хотелите са безвредни, а заведенията за хранене отвън тях – не. Защо не са рискови огромните опашки в магазините и огромните скупчвания по ски пистите, питат от сдруженията.

От БАЗ и СЗБ упорстват Националния действен щаб и здравният министър да поемат персонална отговорност за банкрутите в сектора, които предстоят, както и за хората, които ще останат без работа, тъй като медицински причини за взетите решения няма.

Какви са глобите

Административно-наказателна отговорност

За физическите лица – санкция от 300 до 1000 лева, като при повторност санкцията е от 1000 до 2000 лева

За едноличните търговци и юридическите лица – имуществена глоба от 500
лева до 2000 лева, при повторност от 2000 до 5000 лева

2. Наказателна отговорност (същата се носи единствено от физическите лица)

Лишаване от независимост до пет години и санкция от 10 до петдесет хиляди лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР