Четирима души са задържани за 72 часа. От Областната дирекция

...
Четирима души са задържани за 72 часа. От Областната дирекция
Коментари Харесай

Отворени покриви и бутнати стени: Задържаха варненски баш майсто...

Четирима души са арестувани за 72 часа. От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че незаконната активност е била замискарана като строителна работа. Обещавали са строителни работи освен в област Варна, само че и отвън нея. Договаряли са се за избрани цени, поемали са отговорности за поправки на покриви и огради, само че след това са променяли изискванията или не са ги изпълнявали.

 

Групата е имитирала строителни действия, главно за поправки на покриви и оград, в продължение на две години, съобщи БНР.

 

Хората са били привличани с ниски цени на ремонтите, след което покривите са били отваряни, събаряни са даже стени и по-късно се е прекосявало към изнудване за високи суми.

 

Все още са ясни какви са били сумите, само че се допуска, че не е по-малко от порядъка на 100 хиляди лв.. Тепърва експертизи ще изяснят какви са тъкмо вредите за пострадалите, а групата е работила най-малко от към две години.

 

Почти всички от арестуваните са престъпно проявени за измами.

 

Говорителят на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров и старши комисар Андрей Ангелов - шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна прецизираха, че към този момент са постъпили и още сигнали от потърпевши жители.

 

Те приканиха, в случай че има и други наранени от незаконната активност, да се оповестят в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи или в прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР