Ние сме готови да носим отговорността за излъчване на управление,

...
Ние сме готови да носим отговорността за излъчване на управление,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Да не допускаме още едни избори. Няма начин да се формира кабинет без ГЕРБ - Политика

" Ние сме подготвени да носим отговорността за лъчение на ръководство, само че не на каквото и да е ръководство ", съобщи пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на  " Демократична България " Христо Иванов.

Той прикани за нов кръг от съвещания преди връчването на последния трети мандат, по време на които парламентарните групи да заявят дали имат настройки за осъществяване на промени и политики, които да движат страната напред.

" Грубо казано, рано или късно ще би трябвало да се плеснем по челото и да решим какво ще вършим. Ние не можем да тласнем страната към избори. Това значи да затворим вратата към еврозоната и Шенген (...) От тази позиция ми се коства прекомерно значимо да не позволяваме още едни избори и отсрочване на решаването на политическата рецесия напред във времето. "

Той повтори, че главните цели на Демократична България са решаването на проблемите със сигурността, правосъдна промяна и " икономическа политика, която основава условия за напредък, а не просто за харчене ".

Иванов разяснява и отхвърлената по-рано през днешния ден проектодекларация на Политическа партия, който бе изискването за предложение на състав и държавно управление с втория мандат. Според него парламентарните групи не се отнасят задоволително съществено към политическата рецесия.

" Третият мандат не е някаква премия от лотарията. Това е тежка отговорност. За да можем да я поемем, първо би трябвало трябва да има подготвеност за промени. Ако президентът ни даде третия мандат, ние ще създадем сериозен и изчерпателен опит, да излъчим такова ръководство, а не просто някакво. "

По думите му съставът на кабинета би трябвало да е с специалисти, само че да има ясна политическа отговорност зад тях. Той е на мнение, че третият мандат е спешен, а политическата мощ, на която бъде връчен, ще бъде медиатор. Той добави, че няма късмет да се образуване на ръководство на ГЕРБ.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов пък прикани президента да не бави процедурата с съвещания и бързо да връчи и третия мандат. Той предвижда, че и този опит ще е несполучлив и добави, че единственият верен ход са новите предварителни избори.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР