Ние сме част от една общност на демократичните държави, където

...
Ние сме част от една общност на демократичните държави, където
Коментари Харесай

Петков: Външната политика е толкова силна, колкото средното българско семейство може да си позволи

Ние сме част от една общественост на демократичните страни, където разпоредбите и законността са водещи. След това към този момент идват общите ни ползи в областта на бизнеса. В момента имаме невиждана рецесия. Когато бях в Украйна го видях от първо лице – ракети прелетяха над българската делегация и се взривиха в жилищна постройка на 500 метра от нас. Едно е да го виждаш по малкия екран, друго е когато се случи напълно действително пред вас. Невинни хора умират поради експанзията на един деспот. Ние влязохме с обещанието за антикорупция. Това, което не знаех е, че антикорупцията е ограничение на непознати въздействия върху България , в частност Русия. Това сподели министър-председателят Кирил Петков.

Реално едни и същи хора са подготвени, както да предадат националния си интерес, по този начин и обстоятелството, че публичните запаси би трябвало да бъдат употребявани за публични потребности, счита министър председателят.

" Нашата огромна задача е да продължиме борбата против антикорупцията, тъй като тя се оказа по-голяма от националната борба. В борбата с корупцията ние би трябвало да работим дружно и това е единственият метод да съумяваме . Ако не си подаваме ръка в сложни моменти, борбата може да бъде изгубена, в случай че бъдем отцепени един по един - на равнище Европа, на равнище България - Съединени американски щати, на равнище НАТО ", сподели още той.

Петков благодари за поддръжката " когато като оръжие използваха газа и когато едностранно беше прекъсната доставката на газ за Бълария ".

Петков дефинира като политически инструмент спирането на съветския газ за България, макар че страната ни е изпълнила всички условия по контракта.

" Това беше политически инструмент за Европа, а ние просто бяхме първите на линията и те трябваше да покажат, че в случай че не се взимат едностранните им рекомендации, България няма да има газ и това държавно управление няма да издържи. Беше значимо в последните три седмици да покажем, че може, че има диверсификация има, че никой не може да извива ръцете на демократичния свят, че дружно сме мощни и дори диверсификация беше еквивалентна и дори по-ниска от цената на " Газпром ".

" Външната политика е толкоз мощна, колкото междинното българско семейство може да си разреши ", счита Петков.



Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР