Ние се намираме в 15-тата годината от членството ни в

...
Ние се намираме в 15-тата годината от членството ни в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Шопската салата и Балкантурист - това ли е брандът на България?

Ние се намираме в 15-тата годината от участието ни в Европейски Съюз. Скоро поколението, родено през 2007 година, ще навърши пълноправие. С тази генерация би трябвало да поставим основите на една нова България. Страната ни се намира в окото на стихия от трансформации.

Това съобщи ръководителят на „ Да, България “ Христо Иванов по време на Националната конференция на партията. Той е препоръчан за втори мандат за председателския пост.

Намираме се в интервал на политическа промяна, не тъй като се смени държавното управление, а тъй като се трансформира политическата система. Тези промени се случват без значение желаеме ли ги, или не. Нашата задача е трансформацията на България да се случи към по-добро, уточни той.

„ Нашата държавност е в извънредно неприятно състояние. Политическият ни модел е малоумен – не ражда фикция. Трябва да го превърнем в машина за развиване. Ние би трябвало по нов метод да погледнем на своя народен бранд, само че това е отговорът на въпроса – „ Какво е България – шопската салата или Балкантурист? “. Нашият народен бранд би трябвало да носи вяра и оптимизъм “, добави Иванов.

Конференцията на „ Да, България “ и изборът на ръководител идват след неуспеха на обединението „ Демократична България “ на изборите на 14 ноември. Тогава оставки подадоха всички членове на огромната коалиция – Атанас Атанасов, Христо Иванов, Борислав Сандов и Владислав Панев.

Коалицията има едвам 16 депутати в 47-ото Народно заседание.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР