„Ние разбираме отговорността на момента - отговорността, която се очаква

...
„Ние разбираме отговорността на момента - отговорността, която се очаква
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: За нас най-важна е грижата за хората в трудните зимни месеци

„ Ние разбираме отговорността на момента - отговорността, която се чака от нас. Много пъти сме заявявали, че България се нуждае от постоянно държавно управление и работещ парламент. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на консултациите при президента на България Румен Радев за сформиране на кабинет.

Нинова сподели още:

„ Положихме старания и в извършените до момента диалози в експертните групи, и в продължаващите политически диалози сред бъдещите съдружни сътрудници. Дадохме своята експертиза, своята воля за промени. Разделихме своята работа в две елементи: незабавни ограничения, които незабавно би трябвало да се подхващат, с оглед трите рецесии, които връхлетяха България - икономическа, обществена и здравна, и дълготрайната ни визия за смяна на досегашния модел на ръководство и за дълбоки промени в разнообразни браншове. Разговорите ни не престават и досега. Ще поставим до дъно старания да има постоянен кабинет и работещ парламент.

За нас най-важно е да стартираме незабавно работа по приемане на бюджета. За нас най-важна е грижата за хората и да не ги оставяме в зимните месеци в сложна обстановка. Да подсигуряваме обезщетителни ограничения за увеличените цени. Да създадем всичко допустимо от 1 януари да не се подвига цената на тока за битовите консуматори. Да се подкрепи стопанската система. Да се стабилизира здравната система. Всичко това и диалозите, които водихме по секторни политики, би трябвало да намерят своето изражение в една бюджетна политика, както за Бюджет 2022, по този начин и в 3-годишната планирана рамка. Тъй като в този бюджет ще заложим незабавните ограничения, само че евентуално и по-дългосрочните, които касаят дълбоките промени в системите. Те ще изискват време, само че ние занапред би трябвало да ги предвидим с съдружните сътрудници - да имаме една ясна, предвидима и обща визия за промени.

Нашата визия във връзка с смяната в правосъдната система не е изменена. Проблемът е систематичен и да, без значение от това по какъв начин се споделя основният прокурор, би трябвало да се наложи правосъден надзор върху тези актове на основния прокурор, които сега не подлежат на надзор, да се закрият Специализираният съд и Специализираната прокуратура, да се промени КПКОНПИ. Това са наши остарели оферти, тъй че ние сме ясни и поредни във волята си за смяна в правосъдната система, която да докара до заслужено правораздаване.

Но ние държим и на други съществени промени, за които имаме увещание от съдружните сътрудници, че ще стартираме работа по тях. По здравния модел, по пенсионния модел и търсене на вид за преизчисляване на пенсиите, битката с бедността и повишението на приходите, смяна в образованието, която да води до качествено обучение и неговото обвързване с стопанската система. И редица други въпроси, по които Българската социалистическа партия сме поредни, както в петте години, в които бяхме в съпротива, имам вяра и в този момент, като създадем съдружното държавно управление, към този момент да можем да осъществяваме част от тези наши дълготрайни политики и през изпълнителната власт. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР