“Ние призоваваме Гърция и Турция да направят стъпка встрани, за

...
“Ние призоваваме Гърция и Турция да направят стъпка встрани, за
Коментари Харесай

Майк Помпео: Гърция и Турция да намалят напрежението помежду си

“Ние призоваваме Гърция и Турция да създадат стъпка настрана, с цел да понижат напреженията и да стартират дипломатически полемики по въпроса за споровете, съществуващи в Източното Средиземноморие, споровете, свързани със сигурността, споровете за енергийните запаси, морските спорове ". Това съобщи американският държавен секретар.
В този регион се следи ескалация на напрежението сред Анкара и Атина с увеличение на съперничещи си демонстрации на мощ и произшествия, които ускориха безпокойството на европейците. Двете страни си оспорват разпределението на залежите на природен газ, открити през последните години. В този подтекст Майк Помпейо разгласи във вторник отчасти повдигане на ембаргото върху продажбите на оръжия за Кипър, предизвиквайки незабавно гнева на Турция.
 Ердоган: Турция няма да толерира пиратството в Средиземно море Ердоган: Турция няма да толерира пиратството в Средиземно море
Турция няма да толерира противозаконни дейности в Беломорието и Средиземноморието, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, заяви в. „...
Кипърското държавно управление приветства през днешния ден " признаването " на ролята на острова и на " значимостта " на връзките му със Съединени американски щати. " Ние знаем, че това решение бе оповестено в миг, когато напреженията в Източното Средиземноморие са изострени, само че ние считаме, че това е, което трябваше да се направи, и аз взех решение да работя ", сподели през днешния ден американският държавен секретар. Той акцентира, че американският президент Доналд Тръмп е разговарял с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган и с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис. " Те би трябвало да седнат дружно и да стартират полемики за всичко това и да намерят дипломатически решения ", посочи Помпейо. " Излишно е да се ускоряват военните напрежения в региона, от това могат да произтекат единствено отрицателни неща ", уточни той, представен от 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР