Ние прекалено често възприемаме по подразбиране, че човешките създания имат

...
Ние прекалено често възприемаме по подразбиране, че човешките създания имат
Коментари Харесай

Японски майстор управлява животните с енергия

Ние прекомерно постоянно възприемаме по дифолт, че човешките създания имат единствено пет сетива, и в случай че не можем да разбираем някое събитие в границите на актуалната просвета, то го означаваме като особеност или случайност.

В продължение на хилядолетия майсторите на източни бойни и медитативни изкуства са настройвали своето тяло и разсъдък за усещането на чи – сила, която пронизва всички живи същества.

Овладявайки това умеене до съвършенство, те можели да показват изключителни достижения в сръчност, централизация, дългоденствие и мощ. В същото време на Запад насилствено признавали съществуването на тази фина сила, съединяваща всичко живо.

Цигун е процедура за обработване на тази сила и японският занаятчия Канзава Сенсей съставлява необичаен образец за необикновената мощ на цигун. Той е прочут със своята дарба да ръководи животните със силата на своя разсъдък и чи. Когато се намира покрай животни, концентрирайки своя разум и манипулирайки чи със своите ръце, той може да успокои, да вкара в транс и даже да приспи доста животни – да вземем за пример биволи, слонове и щрауси.

За този занаятчия е сниман филм, по време на който той посетил ранчо за алпака (Vicugna pacos) в Калифорния и поразил стопанката му с това, че взел под надзор цялото ѝ стадо. След приключването на фотосите Канзава направил чудеса в лекуването на ранено животно. Ето какво написа собственичката на ранчото на своя уебсайт:

„ Това, което той направи след фотосите, беше най-невероятно. Една от моите алпаки тази заран се държеше доста необичайно. Задните ѝ крайници и челюстите ѝ бяха на практика парализирани и тя не можеше да се движи и да яде. Дадох ѝ лекарство с вярата, че ще помогне. Но денем не стана по-добре. В края на деня описах за нея на Канзава Сенсей и той отиде да я види.

Тя продължаваше да не може да яде. Сенсеят стартира да работи с нея, като стоеше на към метър и половина, употребявайки своя разсъдък и силата чи. Ние видяхме последователно усъвършенстване и след 20 минути тя изцяло се възвърне, стартира да се движи обикновено и да яде. Повече в никакъв случай не е имала сходни признаци. “

След това във видеопрезентацията Канзава Сенсей работи със стадо биволи – доста огромни и рискови животни. За да засвидетелства достоверността на фотосите, в програмата е взел участие работещ с биволи ветеринар, който също бил покъртен от това, което майсторът може да направи с тези големи животни.

Разговорът сред ветеринаря и притежателя на ранчото демонстрира до каква степен днешната система няма и разбиране от тази антична мъдрост.

„ Докторе, има ли метод да се изясни това от научна позиция? “, пита притежателят на ранчото. „ В медицината, която познавам – не “, отвръща ветеринарят.

В живота всичко е взаимосвързано на такива равнища, които множеството от нас не могат да почувстват, и западната просвета изостава надалеч обратно, когато става дума за разбирането на дълбочината на тези връзки. Енергийното тяло е наша естествена мощ и всеки от нас има опция да култивира и усъвършенства своята сила.

Много модерни майстори на чи откриват своите секрети и въпреки да наподобява, че Канзава Сенсей владее свръхчовешка мощ, в действителност всеки може да развие в себе си осъзнаването и владеенето на тази сила.

Вижте проява на необикновените качества на Канзава Сенсей в идващото видео:

За още една проява вижте видеото от японска телевизия, което демонстрира работата на майстора с елени, щрауси и дребни животни, всяко от които се успокоява и изпада в хипнотично положение под въздействието на силата чи.

Waking Times

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР