Ние посрещнахме руския патриарх Кирил, като духовен водач. Той избра

...
Ние посрещнахме руския патриарх Кирил, като духовен водач. Той избра
Коментари Харесай

Радев с първи коментар за срещата с патриарх Кирил, призна какво му е казал

Ние посрещнахме съветския патриарх Кирил, като нравствен лидер. Той избра да си тръгне като политик. Вярвам, че не е желал да сее ерес измежду нас. Интересно е кой експлоатира тази тематика и кой стои зад нея. Аз съм президент на всички българи. Като подобен ще работящ за възстановяване на връзките сред България и Русия. Тази позиция показах пред нашия патриарх и пред наши висши духовници. Няма да ставам пленник и ще работим за тези взаимоотношения. Така за първи път, откогато избухна абсурдът, президентът Румен Радев разяснява в Пловдив създалата се обстановка с съветския патриарх Кирил.

" Предпочитам да запазя загатна за хилядите починали на " Шипка ". Става въпрос за издание от съветска страна на срещата, само че моите думи не бяха там. Става въпрос за политическа завера и имам вяра, че негово светейшество патриарх Кирил е бил подведен и замесен ", добави Радев.
Държавният глава разяснява и свадите към договорката с ЧЕЗ. Темата продължава да бъде настояща. " Интересно е каква е схемата за финансиране на тази договорка и по какъв начин тя получи политическа поддръжка, тъй като е ясно, че тя не може да се реализира без такава. Трябва да знаем кой води договарянията от страна на страната, за какво страната ни би трябвало да има присъединяване в договорката и от чие име води договарянията госпожа Върбакова. Аз попитах, само че не получих отговор от службите по тези въпроси. Смятам, че е неотложно да бъде призован съвещателен съвет, който да отговори на въпроса за енергийната сигурност на страната. Консултативният съвет ще бъде призован през втората половина на април ", сподели още Радев


Относно това, че основният прокурор Сотир Цацаров е срещу това кметовете да могат да наемат частни охранителни компании, президентът разяснява следното: " Всички сме чували за кметове, които надвишават пълномощията си и се държат по този метод. Такъв кмет с частна охранителна компания към този момент ще има феодална войска и това ще се заплаща с парите от страната. Не би трябвало да се разрешават тези неща и да се изземат функционалностите на страната ", сподели той.
Той беше в Пловдив, където посети 68-ма бригада специфични сили. Радев бе посрещнат с боен обред, а сега следи въздушно десантна подготовка - проява на качества от формирования на бригадата.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР