Ние понасяме удари заради това, че си позволихме да извадим

...
Ние понасяме удари заради това, че си позволихме да извадим
Коментари Харесай

Асен Йорданов за оставката на Георгиев: Някаква искричка справедливост

Ние понасяме удари поради това, че си позволихме да извадим пред обществеността цялата сага ”Апартаментгейт ”, която тежко разтресе политическата система в страна. Не бих определил тази оставка като наслада или горест. Просто ние си вършим работата като проверяващи публицисти – това е много мъчно в последно време в България. Това сподели пред БНР проверяващият публицист Асен Йорданов.
Той изрази задоволство от това, че може би има някаква " искричка правдивост ":

" Специално за Пламен Георгиев беше неприемливо, звучеше като оксиморон – тъкмо Пламен Георгиев, ръководителят на комисията, която следи точно за имуществените заявления на властта, за чистотата на морала, за това какво тъкмо имат хората, които ръководят страната, самият той да е в тежко несъгласие с условията на закона ".

" Ние разкрихме две тежки нарушавания – едното – разграничение в цената на придобиваните от него и брачната половинка му имущества по нотариални актове. В нотариалните актове цената беше една, а в подаваните заявления – друга. В декларацията бяха укрити цените, за които са придобивани жилищата. Оказа се, че цяла една тераса, цяла надстройка се оказа терасата – цели 186 кв. м липсват... ", описа Йорданов.

Противоречията, съгласно Йорданов, са били толкоз очевадни, че е нямало по какъв начин да се скрият, по тази причина и оставката на Георгиев е напълно разумна: " Оставането на господин Георгиев на този пост би основало едно тежко публично съмнение към тази институция, биха дискредитирали самата институция. Защото каквито и пояснения тогава да бяха дали, тази тераса е вписана в нотариалния акт ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР